Шествие с колела по Главната на Велофест 2011

Живот

Image title
Шествие на колоездачи по иначе забранената за велосипеди Главна улица ще е пиронът на тазгодишния Велофест 2011. Масовото каране на колело ще стартира в неделя от 17.30 ч. от Пеещите фонтани, ще мине покрай Пощата и през Стъргалото ще стигне до Пешеходния мост със специалното разрешение на Община Пловдив, която е партньор на инициативата. Посланието е „Пловдив кара колело”, а забранената за велосипеди зона ще бъде отворена и обезопасена от Общинска охрана. Благодарим за разбирането от страна на общината и зам.-кмета Георги Титюков. Така управниците ни доказват, че велосипедът е бъдещето на градската среда, подчертават организаторите на събитието.
Велофест 2011 стартира в неделя сутринта край Братската могила, веднага след Нощта на музеите и галериите. Десетки велосипедисти са си дали среща в 9.30 в парк „Отдих и култура”, за да открият първия в България ектсремен Велопарк. Уникалният атракцион вече е готов и още в неделя авторите на проекта от клуб „Крива спица” ще направят първи демонстрации и тренировки на вело трасето. Специално да покарат маунтийнбайк в града идват маниаци от цяла България.
След откриването на парка, колоездачите ще се преместят пред Братската могила, където ще има състезание в дисциплината “Траял”, ще бъдат завършени фотоконкурсът и конкурс за дизайн на тениски на велотематика. А в 17.30ч. масовото велошествие стартира от Пеещите фонтани.
Повече информация за Велофест 2011 вижте тук: www.velofest.bg.Демонстрация в дисциплината 'Траял'
Демонстрация в дисциплината ‘Траял’

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.