ЖивотЗабавлениеНовиниСпортен Пловдив

Рони О’Съливан и Джими Уайт кръстосват щеки в Пловдив

Най-голямата звезда в снукъра Рони О’Съливан ще кръстоса щеки с Джими Уайт в Пловдив след броени дни. Демонстративният мач между двамата ще се състои в зала С.И.Л.А. на 26 ноември от 18 часа, като събитието се финансира и от общината с 33 хиляди лева.

Най-голямата новина за феновете на Ракетата, е че Рони ще представи книгата си пред българската публика. Всеки ще може да си закупи „Бяг“ на място преди мача между Рони и Джими в Пловдив. На пазара вече се появява ново издание на емблематичната автобиография на седемкратния световен шампион.

„Бяг“ е задълбочен и зрял поглед към това, което крепи един гений през най-тежкия период от живота му, и разкрива как той успява да продължи напред дори когато изглежда, че вече няма сили. 

Освен че е играчът с най-много спечелени титли по снукър, за мнозина Рони ОСъливан е и най-талантливият. И определено – предизвикващ най-голям интерес като личност. Той прави първия си сенчъри брейк, когато е на десет години, и няма голям турнир, който да не е спечелил поне веднъж. 

В същото време Рони е отказвал участия повече от всеки друг играч, неведнъж се е оттеглял по време на състезание, което шесткратният световен шампион Стив Дейвис определя като „непочтително“, и е имал многобройни разправии със съдии заради непристойно поведение и цветист език по време на игра.

Автобиографията му хвърля светлина върху върху един период, за който само най-близките на Рони знаят. 

От 2003 г. насам възходите и паденията в живота му трудно могат да останат незабелязани от публиката. В този период той печели всичко от Welsh Open до Световното първенство в Шефилд. Същевременно се бори с депресията, личните си демони и нарастващите съмнения на спонсори и фенове, че ще се окаже „пълен провал“ като играч и като човек.

„Снукърът – моята игра. Спортът, който понякога презирам толкова много, че не мога дори да погледна към щеката; спортът, който обаче се превърна и в любовта на живота ми.“

Рони О’Съливан 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина