Посветиха химн на „Сцена на кръстопът”

Живот

19 спектакъла на двете сцени в Драмата на 22-ото издание на фестивала 

Представяне на книгата и филма, посветени на 75-годишнината на Стефан Данаилов, закрива театралния форум

Да живее фестивала.

Той е осмото тепе.

Да го пазим във душите

Като нашето дете.

Така започва химна на фестивала „Сцена на кръстопът”, написан от Елин Рахнев и композиран от младия пловдивчанин Илиян Тиганев. Той ще прозвучи за първи път пред публика довечера, на официалното откриване на 22-ото издание на театралния форум. В записа участват много от актьорите на Драмата, както и директорът на културната институция Кръстю Кръстев. „Фестивалът е емблема на Пловдив. Затова за мен е огромна чест да съм композитор на химна на „Сцена на кръстопът”. Написах музиката с голяма лекота за един ден- на сутринта ми се обадиха, а вечерта композицията беше готова”, разказа Илиян Тиганев днес в заседателната зала на Община Пловдив, където се проведе официалната пресконференция преди старта на Сцената.

Една година мина неусетно и днес отново сме тук. За да обявим това непреходно събитие, което вече 22 години е част от културния календар на града, каза кметът Иван Тотев.

14 фестивални дни. 13 представления на голяма сцена в Драматичния театър и 6 в камерна зала. 6 съпътстващи прояви. Гостуващи трупи от Украйна и Франция. Това ни предстои в следващите две седмици.

Продажбата на билети върви добре, въпреки многото събития в града. 4 спектакъла са напълно разпродадени. За още четири билетите са на изчерпване. Цените на билетите са между 8 и 25 лева, а за събитията от съпътстващата програма входът е свободен, обяви двигателят в организацията на „Сцена на кръстопът” Ирен Чанкова.   

Фестивалът ще бъде закрит с особено събитие, посветено на бащата на Сцената Стефан Данаилов. На голямата сцена в Драмата ще бъде представена книгата „Романът на моя живот” и филма, посветени на 75-годищнината на Ламбо.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.