ЖивотНовини

Половината от децата в България са попадали на неприлично съдържание онлайн

50% от децата в България са попадали на неприлично съдържание в мрежата. Това сочи ново проучване, свързано с безопасността на децата в интернет, осъществено от агенция за пазарни проучвания Арбитраж, по поръчка на Yettel.

Допитването е проведено сред 302 деца на възраст 7-13 г. и техните родители в периода октомври – ноември 2022 г. Според данните 88% от изследваната група деца са всеки ден онлайн чрез различни свои устройства, като 30% не знаят как да създадат силна парола, а 44% дори нямат различни пароли за акаунтите си. Това води до риск от потенциални атаки на профилите на децата, прави ги уязвими и увеличава възможността да станат жертва на онлайн престъпления.

Онлайн тормозът и неподходящото съдържание продължават да бъдат сериозен проблем сред децата в световен мащаб. Половината от респондентите на изследването са попадали на неподходящо съдържание в интернет, а основните канали, в които са откривали плашеща или неприлична информация, са YouTube и TikTok. 8% от тях споделят, че са ставали жертва на онлайн тормоз.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина