Обсъждаме дългосрочната стратегия за развитие на културата утре

Живот

Обществената дискусия е от 13ч. в Дома на културата

Изключително важен за бъдещето на Пловдив в областта на културните политики е утрешният ден. Преди броени минути общината обяви час и място на общественото обсъждане на дългосрочната Стратегия за развитие на културата в града. То ще се състои утре, от 13 ч., в конферентната зала на Градски дом на културата Борис Христов. Хипер важният документ обхваща период от 10 години и чертае кръгозорът на Пловдив до 2024г. Ако имате отношение, пряко или косвено ви касаят културните политики и процеси- бъдете там, призоваваме от Под тепето и КАПАНА.БГ.

Обсъждането ще започне с встъпителни думи на заместник-кмета по култура Стефан Стоянов и презентация на проф. д-р Оливър Шейт от консултантската компания KULTUREXPERTEN. В събитието ще вземат участие представители на културния сектор от  Пловдив, общинската администрация, екипът на доц. Красимира Кръстанова от ПУ „Паисий Хилендарски”, средните и висши училища по изкуствата, музеи, читалища, неправителствени организации и др. Все още самият документ е труден за намиране.

Обсъждането се организира съвместно с фондация „Пловдив 2019” и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Обсъждаме дългосрочната стратегия за развитие на културата утре

  1. Пенка Калинкова ще грабне микрофона разпенена да убеждава германците в това колко и значим е Пловдив. Те ще се правят че им е интересно, но всъщтност им дреме на к… Някой пък ще вметне важността за устойчивото развитие в културата. Друг ще каже колко е важно и европейското измерение. На практика всичко ще си тече айляшката и филибелийската както от време оно. Ще останат крилатите думи за пример на идните поколения.

  2. Покана за участие в съглашателство за похарчени пари, от което няма никакъв смисъл. Мероприятия, които се нуждаят от мнима гласност и обсъждане, каквото се очаква и за проекта за Небеттепе.
    Ще се обсъжда нещо, което не е известно предварително на тези, които са поканени.
    Приятна работа и добър апетит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.