ЖивотНовиниПод небето

Обновяват екопътеката от Куклен до хижа “Руен“

Участниците в похода ще освежат надписите по табелите и ще подменят някои от указателните съоръжения

Нова маркировка ще указва маршрута от Куклен до хижа “Руен“. Инициативата е на Община Куклен и Туристическо дружество „Сдружение Устремени“- Асеновград. В нея  ще участват деца от ОУ “Отец Паисий“ в Куклен и младежи доброволци. В мероприятието могат да се включат всички желаещи без ограничение на възрастта. Участниците в похода ще  освежат надписите по табелите и ще подменят  някои от указателните съоръжения. За целта са изработени съвсем нови такива  в жълто-бял цвят.

Планината ще разкрие пред доброволците зашеметяващи гледки. Освен че ще свършат полезна работа, ентусиастите ще  се насладят на природата и ще  се заредят  с нови емоции и енергия. „Обновената маркировка ще направи трасето по-сигурно и безопасно, а и ще  спомогне за популяризирането и. Съветваме повече хора да оставят телефоните и да ходят на излет в планината“, споделиха организаторите на акцията.

Маршрута одобрен от БТС е от Куклен през аязмото по горски път в близост до местността, където се провежда ежегодния фестивал „Събуди се“ и оттам продължава към х.“Руен“.

Стартовата точка е чешмата до старата кариера до ореховите градини в 8.00 часа на 10.09.2022.

Ще отнеме около 7 часа в двете посоки, от които  около 5 часа маркиране  и 2 часа връщане, като ще има и време за почивка и обяд. Участниците в акцията ще имат възможност да се запознаят както теоретично така и нагледно, като вземат активно участие в процеса на маркиране.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина