АктуалноБотев ПдВластГласовеНовиниПод лупаСпортСпортен Пловдив

ПИМК не се ангажира с точна КСС за стадиона на Ботев

Причината: Управата на града няма пълна проектна готовност

Надзора: Става дума за писма

Феновете в протестна готовност заради Колежа

Ботевистите играят ролята на медиатор между Община Пловдив и фирмата изпълнител на строежа на Колежа. Това стана ясно след проведена двучасова среща между трите страни по проблемите с проекта на ст. Ботев.

В отворено писмо активистите на клуба заявяват, че с в протестна готовност заради фактите, които са разбрали на въпросния разговор. От една страна Илиян Филипов (собственик на ПИМК) не се е ангажирал с точни количествено-стойностни сметки, тъй като му липсват всички проектни документи, съобщават от фенклуба.

Представителят на строителния надзор обяснил, че се касае за очаквани отговори на писма от страна на администрацията към изпълнителя.

Ето какво казват в изявление от компанията ПИМК:

Продължава ежедневно работата по стадион „Христо Ботев“ съвместно с „ПИМК“ и проджект мениджърите от „PM Project Management”.

Към днешна дата всички дейности свързани с груб строеж са приключени.

Хидрозиолациионните покрития на трибуните на сектори „А“, „Б“ и „В“ са изпълнени. До края на месец Септември ще бъде довършен и сектор „Г“ и ще се поставят всички външни и вътрешни дограми.

През средата на Август започна монтаж на огради, парапети и ръкохватки, както и подготовка на ВиК и Ел инсталациите около сградата за полагане на асфалтовата настилка.

Довършителните работи вътре в сградата са завършени на 60%.
Фасадата ще бъде готова през средата на Октомври, след което започва постепенен монтаж на стоманена козирка – етап I, над трибуните. Очакваме да бъде завършена най-късно до края на месец Декември 2022 година.

След проведена среща във Вторник, 30 Август 2022 г. с кмета на град Плвдив, г-н Здравко Димитров, в която участвахме ПИМК съвместно с проектантите, представители от феновете на клуба и надзора, бяха уточнени важни детайли, след които очакваме финалните проектите да бъдат предадени на изпълнителя до началото на следващата седмица.

Компанията ни планира с осигурените 12 милиона от община Пловдив да изгради 100% от покривната метална конструкция на стадион „Христо Ботев“ до края на месец Март 2023 година.

Важно!
Стадионът трябва да бъде въведен в експлоатация за Ефбет лига в края на Декември – началото на Януари, като се надяваме клубът да започне провеждането на приятелските си срещи още от Януари, в Колежа – нашия дом. През Април, когато започне втория полусезон, отбора гарантирано да играе срещите си на него.

Юли и Август 2023 година, когато са европейските турнири, дано да участваме там, сме сигурни, че нашият любим отбор ще бъде в дома си и ще има най-модерния стадион в България.

Желанието на всички, които са част от строителството на стадион „Христо Ботев“ е същото като на феновете на отбора – максимално бързо „Ботев“ Пловдив да заиграе домакинските си срещи в своя дом, а „ПИМК“ се грижи това да стане безопасно, качествено и в срок.“

Ето и пълния текст на писмото на ботевистите:

„На 30.08.2022г. между 16:00ч. и 18:00ч. беше проведена среща между представители на жълто-черната общественост в лицето на представители на Бултрас, Сдружение ПФК Ботев и КПБП, а от другата страна бяха Здравко Димитров (кмет на град Пловдив), Пламен Райчев (заместник-кмет на град Пловдив), Атанас Чилингиров, Атанас Ангелов (надзор), Илиян Филипов (собственик на ПИМК).

В началото на срещата бе изискана информация от строителя за това колко ще струва завършването на стадион „Христо Ботев“ по проекта, за който мечтаем всички. Същият изяви притеснения относно ангажирането с точна сума, тъй като до ден днешен все още няма пълната проектна документация, която го спира да направи пълна количествено-стойностна сметка. Сметка, за която имаме осигурени 37 млн. лева от държава и община, извоювани с огромните усилия на жълто-черната общественост.

На въпроса защо все още няма пълната проектна документация за стадиона се нае да отговори г-н Атанас Ангелов (надзор), който изтъкна 3 проблема, които „спъват“ предаването на пълната проектна документация. В следващите редове ще се опитаме да Ви запознаем накратко с трите проблема и решението им:

  1. Проблем с таблото на стадиона – нямало писмено становище от общината (възложител) къде искат да е таблото и как да бъде поставено. Изговорени са 2 варианта на няколко срещи, но в крайна сметка се е наложило арх. Савов да изпрати официaлно писмо (от 28.08.2022г.), с което пита официално възложителя за решение.

Решение: Днес (31.08.2022г.) Здравко Димитров обеща да подпише и изпрати официален отговор, с което да разреши проблем 1.

  1. Проблем с озвучаването – въпреки неясните обяснения за конкретния проблем и неговото разрешение след натиск от наша страна и триминутен разговор между гореспоменатите лица те обещаха, че и този проблем ще бъде решен…
  2. Проблем с паркоместата около стадиона – проблем, който имат всички стадиони в България. Оказа се, че и тук има лесно решение – 2 писма между възложител и надзор.

Толкова за двучасовата среща. Нека всеки сам си направи изводите трябва ли феновете да присъстват на среща, на която да координират разговор между възложител, надзор, архитект и строител, за да се разменят 3 писма (за проблем 1 и 3) и да се проведе триминутен разговор (за проблем 2), от които най-накрая да се предостави пълната документация, която е необходима за изготвяне на КСС за цялостното строителство на стадиона и най-вече цената на покритието на стадиона с козирка.

Уважаеми жълто-черни фенове, НЕ ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ!

Ние изстрадахме 10 години селско иго! Изстрадахме да бъдем близо до отбора си в най-срамната част от историята му! Бяхме до Него по пътя до завръщането му в елита във всеки мач, във всяко село! Изплатихме дълговете на клуба ни, които бяха фиктивно начислени заради политическите игри, с които НАШИЯТ БОТЕВ нямаше общо! Страдаме всеки мач, в който трябва да посрещаме противниците си на тренировъчната база в Коматево! Осигурихме финансиране за строителството не само на нашия стадион, а и на много други в цяла България! Наслушахме се на безброй лъжи и празни обещания за Колежа!

От днес отново сме в режим за протестна готовност, тъй като не можем да приемем продължаващите безхаберие и прехвърляне на отговорност от участниците в строителството! Днес сме изправени пред подготовката за нова битка! Време е да изиграем най-важния мач, който сме длъжни да спечелим заради бъдещите поколения!

В публикация в една от социалните мрежи днес (31.08.2022г.) строителят официално заявява, че с осигурените от община Пловдив 12 млн. лева ще изгради само металната конструкция на покривната козирка на стадион „Христо Ботев“, заради което всички фенски организации категорично заявяваме, че НЕ ПРИЕМАМЕ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОКРИВНАТА ЧАСТ НА СТАДИОНА САМО С МЕТАЛНАТА СИ КОНСТРУКЦИЯ, А НАПЪЛНО ЗАВЪРШВАНЕ В РАМКИТЕ НА ДОГОВОРЕНИТЕ СРЕДСТВА!!! НИТО ЕДИН ФЕН НА БОТЕВ ПЛОВДИВ НЯМА ДА СТЪПИ НА КОЛЕЖА ПРЕДИ СТАДИОНЪТ ДА Е ПОКРИТ ИЗЦЯЛО С КОЗИРКА, КАКТО ОБЕЩАХТЕ!!!

Уважаеми г-н Здравко Димитров,

Убедени сме, че не е необходимо да припомняме как и защо бяха отпуснати тези средства! Убедени сме, че Вие лично като гражданин и кмет на Пловдив няма да се съгласите да приемете количествено-стойностна сметка, от която да е видно, че за 12 милиона лева няма да имаме завършена козирка на обект от национално значение предвид бъдещата категория на съоръжението! Убедени сме, че помните, а ако не, може да се обърнете към Общинския съвет на град Пловдив, за да ви припомнят, че парите бяха отпуснати само и единствено за изграждане на цялостната козирка на стадион „Христо Ботев“! Убедени сме, че ще защитите интереса на всички пловдивчани и няма да позволите „Колодрум 2“! Бъдете сигурни, че няма да отстъпим от позицията си за завършване на 100% покритието на стадиона и този път ще постигнем целта си!

Уважаеми заинтересовани лица (възложител, надзор, строител, архитект), напомняме, че с всеки изминал ден пропускате възможността да запишете имената си със златни букви в историята на най-стария клуб в България! Ние, жълто-черната общност, ще изстрадаме и всяка битка, свързана с най-голямата ни мечта, а именно завръщането ни в НАШИЯ ДОМ във вида, в който всеки мечтае и с финансирането, което ние извоювахме не само за нас, а и за много други отбори в България!

Няма да скрием и ясно ще усетите разочарованието ни от това, че сте осакатили визията на стадиона, като еднолично, без съгласуване с нас, сте променили проекта на централния вход. Промяната в лицето на стадиона, а именно стъклената фасада, която трябваше да бъде най-представителна, с ламарина от евтин тип, което намаля себестойността на проекта. Себестойност, която колкото и да намаляте, а ние колкото и повече дофинансирания да договаряме – средствата все недостигат (дори при намаляващи в момента цени на материалите), за да бъде завършен така мечтаният дом по мечтания проект!

P.S. Защо и как разбрахте, че средствата от 37 млн. лева няма да достигнат за цялостно завършване на козирката на стадиона при положение, че се очаква финалната проектна документация, след която ще се направи пълна количествено-стойностна сметка едва през следващата седмица?

Този път ще бъдем непоколебими! Проявете мъдрост или се подгответе за последствията!

Обединени фракции Бултрас, Сдружение ПФК Ботев Пловдив, КПБП“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина