ГласовеЖивотИзпод тепетоНовини

Кой е Личност на годината 2022-ра, според сп. Time

„Личност на годината на TIME за 2022 г.: Володимир Зеленски и духът на Украйна“ – така озаглавиха поста си в Instagram от списанието, с който преди броени часове обявиха свой избор.

Редакцията посочи, че украинския президент е вдъхновил украинците и е спечелил световно признание за куража, проявен при съпротивата срещу унищожителната руска инвазия, предаде Ройтерс.

Успехът на Зеленски като военновременен лидер се основава на факта, че неговата смелост е заразна, пише Саймън Шустър.

„Вместо да бягат, за да спасят живота си, много украинци грабнаха оръжията, които можеха да намерят, и хукнаха да защитят градовете си срещу нахлуващи сили, въоръжени с танкове и хеликоптери.“

Иранските жени са номинирани за Герои на годината от списанието.

„Движението, което ръководят, е образовано, либерално, светско, издигнато на по-високи очаквания и отчаяно търсещо нормалност“, пише авторът и бивш колумнист на TIME Азаде Моавени. „Те са доста различни от тези, които са дошли преди тях; понякога се чувстват повече като транснационално поколение Z, отколкото иранци“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Ахахаха, много яко. На запад от Будапеща съвсем изплискаха легена. Но да не збаравяме, че списание Тайм си има стара традиция да обявява за личност на годината хора с големи заслуги в смъртта на много хора.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина