Как клоаката стана бижу

Живот

Как клоаката стана бижу

Римския стадион предиГледка от днесДатата е 10 май, годината 2011-та. Областен управител и заместник кмет правят първа копка в сърцето на Пловдив. Тогава губернатор е Иван Тотев, а вице градоначалник е Сашо Долев. Три години и 1 месец по-късно, известното преди време като Дупката на Дража заровено бижу вече е напълно разкрит и шлифован диамант. Римският стадион на античния Филипопол бе открит след реконструкция в два етапа и трудът на изключително много хора, на които искрено благодарим. Проектът е пример за приемственост, той е знак за това, че когато група от хора с много различия, но една обща обща цел работят в екип, резултатът е прекрасен. Надяваме се повече люде във власт се замислят върху това.

Преди 3 годиниДнесЕдва ли вече някой си спомня как изглеждаше клоката, за която днес спомена основният двигател в реализирането на проекта Римски стадион Иван Тотев. Грозното се помни по-трудно, когато на негово място окото пълни нещо красиво. Определението на кмета без съмнение е точно. До преди четири години Античният стадион на Филипопол бе невидим, абсолютно недостъпен, опасан от абсурдни бетонни конструкции, които сякаш нарочно принизяваха и завоалираха историята и наслагванията на Пловдив. А вътре, в сърцето му, бе кадър от филм на ужасите, в който властваха хора по голяма и малка нужда, клетници със спринцовки,  всякакви бараби. Клоаката стана забележителност, а нужникът вече е нужното за града ни кътче за култура, за туризъм, за забавление, за удоволствие. Барабите са вън, за да влязат туристите, усмихнатите хора, децата. Вдигнахте високо летвата, каза президентът днес. И също е прав. Плодът от труда на многото хора е великолепен. Летвата обаче градът ни вдигна високо най-вече заради демонстрирането на това Заедно, което е лайтмотив на кампанията ни за Европейска столица на културата. Пловдив е обща кауза. Колкото по-често си повтаряме това и действаме в една посока, толкова повече поводи като днешния ще имаме.

Вижте кратка ретроспекция на събитията около Римския стадион през изминалите 3,5 години в статиите долу…Така изглеждаше кино салонът, който бе открит днесМястото преди малко повече от 3 годиниПървата копка на 10 май, 2011-та- губернаторът Тотев и зам.-кметът Долев откриват строителния обектЕдна от многото проверки по време на реконструкцията Началото на втория етап от дейностите

Споделете ни във:

6 thoughts on “Как клоаката стана бижу

  1. За всички тези, които са участвали в проекта от идея, скица, финансиране и реализиране – адмирации.

  2. В знак на уважение към „Гражданин“, неговите съмишленици и тяхата мила идеология, предлагам да превърнем Альоша в Бокчо..
    Така благодарение на по-големия габарит на лифтингованата статуя, през жегите от Братската могила до Пощата всички къщи ще са в приятна сянка…..
    Благодарим ти Бокчо-укротителю на природата. Дори и от камък ти си железен.Оооо, ооооо..Бокчо….идоле наш…оооо…оооо

  3. Ехо-о-о,“Гражданин“,т.нар.от Вас „градска градина“,се намира срещу ЕВН !!! Може би имате предвид ЦАРСИМЕОНОВАТА градина?! А за ББ сте прав :това Земя,Млечен път,Галактика,всичко е Негово дело,да се свети името МУ…

  4. Музиката наистина е впечатляващо деликатна и разтоварваща, всичко си е направено както трябва, сега да се оправи и градската градина и там трябва да има музика, а в почивните дни и оркестър, нашият град стана прекрасен, това направи Бойко Борисов, затова и гласуваме за него

  5. Музиката е страхотна ! Това е наистина добър вкус , само човек който не е мърдал от ориента може да не оцени интелигентната музика!

  6. А ще може ли да махнат тъпите тонколонки около арехологическия обект , от които звучи малко над добрия вкус като децибели асансьорна музика ден и нощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.