Юнаци! Возвисихте се!

Живот

Многая лета за Добчев и компания в Библиотеката

Асенчо най-ухажван, Гичо най-танцувален

Image title
Image title
„Многая лета „ изпя целокупният състав на Драматичния театър на режисьора Иван Добчев, след премиерата на най- новата му постановка Възвишение. Всички актьори , начело със звездите на вечерта Бойко Кръстанов и Красимир Василев, се събраха в клуб „Библиотеката” за афтър парти.  РеволУционерите смазаха гърлата си с 12 –годишно уиски, което се лееше като вода от галона, осигурен от издателката на романа Възвишение Божана Апостолова, а домакинът Гаро Узунян ги очакваше с маса , отрупана с арменски вкусотии. Знам , че не ви пука, но ще ви кажа, че след спектакъла ми се обадиха страшно много хора, които искат да ви поздравят за  това, което направихте, взе думата директорът на театъра Кръстю Кръстев.

Най-ухажваният Красимир Василев- Асенчо
Най-ухажваният Красимир Василев- Асенчо
След него режисьорът Иван Добчев благодари на всички актьори. Най- важното , което успяхме да създадем, беше екипът. В него всички бяха важни- и Гичо, и Асенчо и актьорите, които имаха по 2-3 реплики. Благодаря на всички за търпението и упорството  каза Добчев. След това в компанията на автора на романа Милен Русков, сценариста Александър Секулов и  композитора Асен Аврамов разрязаха огромна торта с надпис „Честита премиера! Бравос! Юнаци! Возвисихте се!” .  Дебютантът Красимир Василев , който изгради невероятния образ на Асенчо, бе най- ухажваният актьор снощи, а менторът му Гичо – Бойко Кръстанов не спря да танцува до полунощ.

Бойко Кръстанов- Гичо край бара
Бойко Кръстанов- Гичо край бара
Представлението е невероятно. Премиерата мина перфектно, всички са в екстаз и залата бе пълна до тавана. Добчев съкрати пиесата в първоначалния й вид и всичко е ново и различно, и много по-добро. Колкото до залата- тя ни е чужда и не е първа хубост. Звукът се връща, а технически вътре нищо не е пипано, коментира Красимир Василев.

Премиерата беше супер, много ми хареса. Добчев е предал ритъм и усещането за книгата. Актьорите влязоха в роля и изпълниха всичко стегнато, перфектно. Трябва да е ясно, че който иска да види книгата на сцена в пълен вариант- ще остане разочарован. Но пиесата в голяма степен препокрива идеята и усещането на романа. Аз съм ревнив към текста и мога да кажа, че всичко се получи перфектно, каза писателят Милен Русков за Под тепето по време на партито. Милен Русков
Милен Русков
Режисьорът Иван Добчев
Режисьорът Иван Добчев
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.