БългарияЕвалаЖивотЗабавлениеЗелен градНовини

Етническите общности в Пловдив създават нова Градина на толерантността

Четвъртата Градина на толерантността ще бъде създадена в Пловдив в район „Северен“. Посланието отново е за мир и разбирателство между представителите на етнически и религиозни общности в града на тепетата. Инициативата на фондация „Заедно“ се осъществява съвместно с младежката организация на ОЕ „Шалом“ – Пловдив и със съдействието на екипа на районния кмет Стоян Алексиев.

Във фондация „Заедно“ всички сме приятели и искаме примерът ни да бъде следван“, казва председателят на ОЕ „Шалом“ Светлозар Калев.

Всяка есен на Международния ден на толерантността – 16 ноември -общностите засаждат по 7 дървета в различните райони на Пловдив. В събитието по традиция участват руснаци, евреи, арменци, италианци, турци и българи, а седмото дърво е за всички останали жители на града от други народности.

Етно градини има вече в районите „Централен“, „Тракия“ и „Източен“. Дърветата, които ще бъдат засадени тази година са отново от вида лейландски кипарис. Мястото за четвъртата етно градина бе избрано от еколозите на районната администрация в „Северен“. Тя ще бъде създадена на зелена площ между  ул. “Ян Хус” и бул. „Васил Априлов“. Традицията ще бъде спазена, като събитието се организира съобразно епидемичната обстановка.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина