БългарияЖивотНовини

Днес изтича срокът за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Изтича срокът, в който физическите лица могат да ползват отстъпката от 5%, но не повече от 500 лв. от данъка за довнасяне по декларацията си. От НАП Пловдив напомнят още, че отстъпката се ползва от всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2023 г. по електронен път, ако към този момент клиентът няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в същия срок дължимия по декларацията данък. От приходната агенция съветват всеки клиент, който подава декларацията с ПИК или електронен подпис, за да ползва отстъпката, преди това да провери онлайн за неплатени стари задължения.

Най-бързо и лесно плащането на задълженията става чрез виртуалния ПОС на НАП (е-услугата за плащане с карти) в Портала за електронни услуги. От НАП Пловдив уточняват, че за плащането по този начин не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Документите могат да се подадат и на място в офиса на НАП в Пловдив.

Повече информация за подаването на декларации, плащането на дължими суми и ползването на различни данъчни облекчения може да се получи в сайта на приходната агенция и на телефоните на Информационния център на НАП: 02/9859 6801 или 0700 18 700, на цена, според тарифите на съответния оператор.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина