640 лева на месец иска общината за Конюшните на царя

Живот

Изтече концесията на имота в сърцето на Стария град

640 лева на месец ще е първоначалната цена, която Община Пловдив ще иска за наем на Конюшните на царя. Имотът в сърцето на Стария град ще мине през тръжна процедура, след като изтече 20-годишният концесионен договор. Ще проведем открит конкурс за наемател, като очакваме наемът да достигне 1000 лева. Срокът на бъдещия договор ще е пет години. До завършването на процедурата ние се ангажираме да поддържаме тоалетните на Съборна отключени, в приветлив вид, обяви кметът Иван Тотев.

Имотът през 1996г., преди началото на концесиятаТой уточни, че археологията, която попада в зоната на общинския имот, ще бъде изключен от него, за да бъде предаден за управление на Старинен Пловдив.  Бъдещият наемател ще има ангажимента да се грижи обекта и през зимата, допълни Тотев. Той не уточни каква е цялостната концепция на администрацията за мястото- дали гледа на него като на чиста търговска площ или ще запази културното предназначение на Конюшните. Припомняме, че в годините на концесията, откритата лятна сцена е приела стотици културни събития.  

Споделете ни във:

3 thoughts on “640 лева на месец иска общината за Конюшните на царя

  1. Секула толкова се навеждА, толкова възторзи ля пред Тотев, пърхА и какви ли още не унизителни стойки заемА, че не е възможно да не вземе пак „Конюшните“…Или далаверата не е излязла такава, каквато си я е представял. Други възможности няма: или пак заляга пред Тотев, както обикновено, или се отказва, защото сметките му не излизат…на Секула 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.