Вкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Пловдивчани месят хляб заедно в читалищата

Магията на хляба и замесването му заедно завладя Пловдив през изминалата седмица, когато бе поставено началото на проекта „Хляб за надежда“ на Народно читалище „Димитър Благоев – 2008 г. – град Пловдив“. Поредицата от месения стартира през октомври и ще продължи до март 2019 г., като проектът е финансиран по отворена покана „Читалища – общностно участие и иновации“ на Фондация “Пловдив 2019“.

Първата инициатива се състоя в народно читалище „Тракия – Пловдив – 2008“, където бе направена демонстрация на замесване на хляб с жив квас. Млади и възрастни обмениха опит и традиции относно начините на приготвяне на насъщния, а накрая дегустираха от замесеното.

Проектът се осъществява в сътрудничество между Народно читалище „Димитър Благоев – 2008 г. – град Пловдив“ и сдружение „Традиции за бъдеще“.

Следващото общностно месене ще се проведе в библиотеката на народно читалище „Съвременник-1986“. То ще бъде комбинирано с четене на литературни произведения, които по-късно ще бъдат пресъздадени с тесто.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина