Градът

Общината разкрива Център за деца с аутизъм

Нова социална услуга ще се предлага от 1 юли

Центърът ще е с капацитет за 25 деца

С това новите социални услуги стават 3 за тази година, работи се и по разкриване на още

„Тази година вече бяха разкрити две нови социални услуги. Това са два центъра за настаняване от семеен тип, всеки с капацитет от 15 души. Единият е за възрастни хора с психични разстройства, а другият за хора с деменция. От 1 юли стартира и нова – трета социална услуга, делегирана от държавата дейност. Това е Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с аутизъм в сградата на ДКЦ VI.“ Това съобщи за Под тепето ресорният зам.-кмет Георги Титюков.

В момента тече обществена поръчка за ремонт на помещения за разкриване на Дневен център за възрастни хора с психични разстройства с капацитет 40 места. Той ще е на „Цариградско шосе“ на територията на Комплекса за социални услуги от затворен тип „Свети Георги“.

Общината е готова с документите за кандидатстване за още 7 услуги. Срокът за подаването им е до 3 август. Става дума за два центъра за настаняване от семеен тип за деца, преходно жилище, наблюдавано жилище, дневен център за деца с увреждания, такъв за деца с по –тежки множествени увреждания, както и център за обществена подкрепа.

Най- вероятно те ще се случат през 2018-а година, тъй като по тези проекти има финансиране от ОП „Региони в разтеж“ за изграждането им и преди да станат делегирана от държавата дейност през Министерството на труда и социалната политика. За някои от тях ще има и строителни и ремонтни дейности и процесът ще е малко по-бавен, коментира Титюков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина