ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КриминалеНовини

Двама в ареста, съдят ги за откраднати стотици хиляди левове

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, свързано с разследване на длъжностно присвояване и пране на пари. Повдигнати са обвинения на четири лица.

Двама от тях са в ареста за по 72 часа. На Л.М. и П.П. са повдигнати обвинения по чл. 203, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс – за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, извършено в условията на продължавано престъпление през месец септември 2024 г. Според настоящото тълкуване на обвинението, сумата е поне 140 минимални работни заплати – т.е. поне няколко стотин хиляди лева.

Други двама са в ареста по друго обвинение. По отношение на обвиняемите А.Г. и Б.Ч. са повдигнати обвинения за пране на пари – престъпление по чл. 253 от Наказателния кодекс.

Спрямо А.Г. е внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. На Б.Ч. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева.

Обвиняемите Л.М. и П.П. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои преценка на доказателствата с оглед евентуално внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследването продължават.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина