ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Какво да правим в Пловдив тази седмица (27-30.11)

Тази седмица в Пловдив ще експериментираме със сляпа дегустация на уиски, ще се научим да (се) презентираме и ще упражним езиковите си и социални умения

 

Снимка: George Prokopiev

27 ноември

Стендъп Serbian Lesson Guy Danny Grozdich в Комеди Клуб Пловдив

Един от най-известните youtuber-и на Балканите идва в Пловдив за две страхотни стендъп шоута на английски.

Комеди Клуб Пловдив и Петното
19:00 и 21:30
вход: 15 лв.
Резервирайте на телефон: 0884 505 855 или 0879 606 980 (резервациите се пазят до 15 минути преди старта на шоуто)

NO SENSE presents: "Call me old fashioned"

Коктейлна вечер в No Sense, посветена на един от най-старите коктейли, а именно Old Fashioned… наречете ни старомодни. Освен класическата напитка барманите са ви подбрали няколко различни и нетипични вариации, на които да се насладите! Всеки е пил Old Fashioned с уиски, а с ром? Водка? Джин?!

No Sense
19.00 часа

Боряна

„Боряна” е вълнуваща притча как младостта и любовта побеждават света на парите. Духът на надеждата, че всичко хубаво идва от чистата сила на младите хора, владее спектакъла от първата до последната секунда. Постановката на един от най-обичаните български актьори Красимир Ранков по един класически начин представя оригиналния текст на Йордан Йовков, кара неизкушения зрител да се заслушва очарован в неподражаемата му мелодика.

Драматичен театър Пловдив
19.00 часа

28 ноември

Официално откриване – Галерия 28

Само в Пловдив времето е така гъсто, че денят понякога има 28 часа. И само в Пловдив има "Галерия 28". В Капана, разбира се, на улица Железарска 28. От 28 ноември "Галерия 28"е новото специално място за млади дизайнери, художници, фотографи, творци. Място за премиери, литературни четения, изложби и перформънси… И още: постоянни разпродажби на авторски серии от бижута, дрехи,, аксесоари. Ревюта на млади дизайнери, всяка седмица ново събитие. От 28 ноември, артистизмът има своя нов дом в Пловдив, Капана. От 28 ноември Марица ще шуми… одухотворена. 28 часа на ден.

Галерия 28
16.00 часа

Турбуленции

Според Питър Брук за да съществува театър, са нужни само двама души и празно пространство, единият да наблюдава как другият преминава през празното пространство. Този спектакъл и работата ми по него са посветени именно на тези двама души – актьора и зрителя, в празното пространство, нищо повече, нищо по-малко.

Обичам човека, интересен ми е, често ме плаши, но още по-често ме омагьосва със своята творческа природа и нагон за игра. Играем от малки, играем на лечители, любовници, родители, деца, артисти, а после, когато пораснем, пак продължаваме да играем, разменяме си ролите или ги дублираме, но не спираме играта. Понякога сме се опиянили от играта дотолкова, че отдавна сме забравили за нея и подменяме сънуваното с истинно и обратно. Играещият човек и неговата гранична природа, неговото драматично живеене, неговото поетично общуване, неговото умение да влиза и излиза от топло в студено без преход и предупреждение, неговото твърдо решение, че предпочита играта пред статичния реализъм на обективния живот, са моето вдъхновение за този спектакъл. Това е спектакъл по текстове, написани от актьор за актьори, чиста актьорска енергия, водовъртеж от стил, маски, детска искреност и полет. Тук режисьорът е само акушер – помагаща ръка на раждащия се творчески живот в празното пространство на черната кутия.

Драматичен театър Пловдив
19.00 часа

Вижте всички събития в дигиталния гид Lost in Plovdiv

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина