ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияВластГласовеГрадътКултураНовини

Пловдив губи половин милиард лева от заменки в Стария град

Как един заместник – кмет след две години на поста осъмва с хотел на морето, защо се стигна сдаването на Синята крепост – тези истории разкрива скандална книга за прехода в града под тепетата

Спас Гърневски издаде „Задочно интервю“ за прехода в Пловдив. Книгата бе представена в тесен кръг снощи по повод 70-тия му юбилей

„Задочно интервю“ – така се казва книгата на бившия кмет на Пловдив Спас Гърневски, която той представи в тесен кръг пред приятели и съмишленици в понеделник вечер. Издаването й съвпада със 70-годишния му юбилей. Казва, че книгата му не е мемоарна, но в същото време в нея се разказва за 30-годишния преход в града.

Припомняме, че през тези три десетилетия Гърневски, освен кмет, беше лидер на СДС, общински съветник и депутат от ГЕРБ. 

Със закъснение в книгата си той отговаря на неудобните журналистически въпроси, на които някога не е успял да отговори. 

В интервю за Радио Пловдив той коментира, че Пловдив е ощетен през годините с половин милиард лева от заменките в Стария град, имотите около Гребната база и всичко това е ставало през ловки схеми, в които са участвали несъвместими политически сили в Общинския съвет като СДС, БСП, ВМРО и ДПС. Категоричен е, че приватизацията на Пловдивския панаир е станала факт в правителството на Сергей Станишев, като отговорност за нея носят Румен Овчаров и Корнелия Нинова.

По думите му раздялата със СДС и ОДС е заради принципи.

Когато дейци от тази партия, в която сме били заедно, се опитат да продадат поликлиники на собствените си съпруги, когато те самите се опитват да участват в приватизациите, когато един заместник – кмет след две години на поста осъмва с хотел на морето, когато един министър идва да лобира за кражбата на 200 дка земя от Пловдив и беше изхвърлен от кметския кабинет, там започват разделенията„, разказва Гърневски в книгата и пред Радио Пловдив.

След това, добави той, „Олигархът превзе града„.

По думите му след като не е успял да наложи млад човек за кмет на Пловдив след първия мандат на Иван Чомаков, раздялата е била неминуема. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. А кой представляваше държавата със златната акция в Нефтохим, бе Спасе?? И колко пъти блокира решения на руснаците които ненавиждаш?? От такива лицемери ми се повръща.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина