ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

Брутална спам атака обедини хиляди българи

Нищо не събира хората така, както чалгата или неприязънта към нея

Не е тайна за никого, че българите не сме най-задружния народ, съществуващ на Земята. Когато се заговори за музика обаче, разделението на групи отново е факт. НО! тези групи събират в себе си стотици, че и хиляди хора, под общ знаменател, които изповядват едно мислене и убеждение относно музикалните предпочитания. 

Ето как, водени от убеждението си, че българският поп-фолк е пошло музикално случване, хиляди наши съграждани атакуваха виртуално събитието „14 години Планета ТВ“. Какви ли не питания и коментари се нареждат само за броени секунди под създаденото във фейсбук събитие. Ако имате лош ден или просто не се в настроение – почетете малко из бисерите, които се ръсят там. Всеки от тях, съвсем умишлено неграмотно написан, осмива цялата чалга култура. За този стил музика няма да говорим. Не упрекваме хората, които я слушат, нито тези, които се обявяват твърдо против нея. Вторите обаче са в пъти повече.

Факт е, че родните кючеци обединяват повече, отколкото могат да го направят политическите разбрания на нашенци. Само за 3 дни, подигравателните коментари под събитието, обявено като „Мега концерт на звездите на Пайнер“ надхвърлиха 20 000. Явно доскорошната чалга вълна, която заливаше страната, вече се изтича в родната канализация и влиянието на дамите, пеещи с полички тип колан, отминава. 

Съвсем логично е поп-фолк маниаците да се защитят. За съжаление не особено успешно. Искрено търсихме интелигентно написан отговор на някой чалга любител, който да защити фаворитите си, но такъв не открихме. За сметка на това, млада дама направи много тъжно (тъжно за личната й култура) изказване, че поп-фолкът съхранява културата и традициите ни. Може би дамата не е запозната с българския фолклор, но ако смята, че характера на битието на баба й е съхранено от Джена, Преслава, Галена, Малина и Къпина – май трябва да преговори уроците по история.

Спам атаката продължава изключително активно и към момента. Очакваме скоро администраторите на събитието във фейсбук да блокират коментирането. Лоша реклама обаче няма, така че събитието стана една от най-обсъжданите теми в последните два дни. Толкова обсъждана, че измести споровете за бъдещите градоначалници. Остава само един въпрос: Джорджано ще дойде ли на кОпона?

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Здравейте, както сами казахте, лоша реклама няма. Митко Пайнера едва ли си е мислил, че ще му легне толкова евтино рекламата за концерта, да не кажем безплатно. Мисля, че лично трябва да им благодари.

  2. Относно това, че нямало смислени и грамотни защитници на чалгата, мислите, че един грамотен човек би тръгнал да спори с хиляди тролове. Какъв би бил резултата от това? Това е като да спориш с радиото, всеки си знае неговото. Вие казвате, че коментарите са нарочно написани неграмотно, но според мен по-голямата част от масата с коментарите не биха могли да ги напишат грамотно и да искат.

  3. Този „модерен“ начин на изказ просто прикрива собствената им неграмотност. А повтарянето на едни и същи коментари, станали известни от няколко фейсбук групи, просто показва тяхната липса на креативност и способност за самостоятелно мислене. Малко ми идват катостадо овце, която си повтаря заучената фраза „бееееее“.

  4. За съжаление в България, за да си интелигентен просто трябва да кажеш, че не слушаш чалга. Ако някой познат ти каже, че те е виждал как мааш гюбеци, веднага обесняваш как си бил мега пиян и си го направил с цел ебавка. Едни приятели са те закарали на чалготека, ти да не ги обидиш. Все пак ти си интелектуалец и не го правиш това с цел забавление.

  5. Също така повечето интелектуалци много обичат да четат книги, но нямат време, заети са да хейтят в нета. То им е доста по-важнно, тъй като с обиди и ебавки правим една по-добра и изчистена от проблеми държава. Това е начина да решим проблемите в страната и да изкореним чалгата, която само ни дърпа надолу. Все пак това е проблема на държавата.
    Поздрави,
    Стоян

  6. Чалгата не е СТИЛ музика, тя е имитация на стилове музика. Умишлено беше залят народа с нейните послания – неуважение, пошлост, циничност – и постепенно всичко стана чалга: образование, управление, съд. Ако не тръгне възраждане на истинското сме загубени.

  7. Глупаво е да обвиняваш един стил музика за проблемите на нацията и държавата. Аз не виждам каква е разликата между чалгата и черното, например. Много е комплексарско това. За мен това е поредният измислен проблем, за да отвлече вниманието от истинските ни проблеми. Нека да си помислим какво ни обединява, а не какво ни разделя като нация, тогава ще имаме повече успех.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина