ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавление

Намаление до 50%! Само за миряни!

Два пъти по-малко вярващи на традиционното вече шествие на Николай Пловдивски

Пак топовни салюти посред бял ден, свещениците отново се превърнаха във воини, командвани от „офицерите” на митрополита

Намаление до 50%! Край този рекламен слоган преминаха Николай Пловдивски и десетките му свещеници в днешния парад за идването на част от мощите на Св. Димитър Солунски. Рекламното изречение на магазин за обувки пасва съвършено на днешното събитие, стига след него да бъде добавено „Само за миряни”. Точно два пъти по-малко вярващи дойдоха на тазгодишния, вече традиционен, марш по центъра за храмовия празник на митрополската Св. Марина, спрямо миналата година. И отново събитието бе като пищен рекламен карнавал с фойерверки, вместо почит и поклон пред светиня. Днес хората в раса и униформи (военния духов оркестър, охраняващите мероприятието полицаи и служители на общинска охрана) бяха повече от миряните, дошли да се поклонят пред мощите на Св. Димитър Солунски,  докарани с БМВ от архимандрит Атинагор, протосингел на митрополита на Верия, Науса и Кампания Пантелеймон.

Групата на миряните...Малка част от групата на отчетата, строени като по конец от "офицерите" на НиколайПотокът тръгна от катедралния храм Света Богородица с неистов шум. Няколко топовни салюта към небето дадоха старт на шествието, както бе и миналата година. Както тогава, така и сега, „офицерите” на Николай дирижираха редовите отчета сякаш за армейски строй на висок тон, стягаха организацията по възголеми и възскъпи смартфоуни и създаваха ненужно напрежение. Парадът се пусна по Съборна, мина покрай Римския стадион, стана повод за селфита и клипчета на азиатските туристи по Главната, и се вля в Св. Марина. Където, също по традиция, вървя търговия, а вярващите заставаха лице в лице с шарени тапети, вместо с автентични стенописи.Вярващи...... и духовнициДръжте редиците...Парадът ще стигне до Азия чрез видеоклипове и селфитаОтчета много, миряни малкоСалютитеНе разваляйте строя...И лимузините на Николай бяха строени Мощите пристигат с БМВ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. вярващите са много, само че последователите на мУтрополитчето са малцина и все по_малко стават и може да си остане със платените биячи и с архонтЦите, на които е раздал тиквените медали ерм и които очакват гювеч. А пък газиран патриотиъм хич не ни е нужен свързан с кривославието _ _ не малко католици загинаха за България.

  2. Някой има ли съмнение след поредицата антиправославни статии на съмнително финансираната медия „Под тепето“, че въпросната е и АНТИПРАВОСЛАВНА, И АНТИБЪЛГАРСКА.
    Не са християни и тези, които съдят и хулят своите църковни водачи.

  3. Вие сте много зле,нямам думи просто.Вие сте антибългари.Някой се опитва да направи нещо,а вие само плюете,понеже сте пасивни кибици,сиирджии дето нямат никаква идея що е църква.Празни души.Безумни,не гледайте сламката в окото на ближния,а извадете гредата от своето.Заради вас България страда.

  4. Докато Николай е на власт – няма радост за хората! Ако имаше достойнство щеше да си е тръгнал и да се е самоотлъчил от църквата. Той не е никакъв духовник – най-обикновен педал!!!!

  5. Николай е най-голямото леке! Идваше в нашия магазин и си купуваше неща с помощите от църквата – по 5 и 10 стотинки. Говоря за суми от по 4000 – 5000 лева. Направо ме беше срам да му взема парите. Броили сме монетите по цял ден. Трябва да го премахнат от този пост – той и за поп не става! Защо не му направят едно разследване?!?!

  6. Браво , Попе , колкото си по-дълго владика , толкова по- малко миряни ще има. Дай боже , Светия Синод да се осъзнае за търговците , като тебе , в Храма.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина