ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавлениеНовини

Какво да гледаме при избор на маса за трапезария

 

Изборът на трапезна мебел за хранене е труден, защото човек си задава много въпроси. Каква форма да бъде масата, колко голяма да е, коя ще пасне добре на пространството и т.н. Отговорите ще ви насочат към най-точния продукт за вас. За да придобиете представа между какви видове може да избирате, от онлайн магазин Mömax съветват, първо, да разгледате разнообразния каталог с маси за трапезария, които предлагат магазините. 

На какъв размер да се спрете

Подходящата големина и местата за сядане на определен брой хора трябва да е първият фактор при избора ви. Трябва да прецените колко човека ще се хранят на нея, за да се спрете на точния размер. Производителите са направили проучване, което е установило, че на човек са му нужни около 60 см пространство за хранене. Дължината винаги уголемява и ширината на плота, за да има достатъчно пространство за поставяне на храната. Лесното сядане и ставане трябва да е съобразено с местоположението, което ще изберете за трапезната маса. Ако я поставите много близо до стената и изберете неподходящо голям размер за по-малко помещение, това ще затруднява свободното движение и няма да е добър избор. Можете да я поставите в трапезарията или в дневната.

Видове трапезни маси 

Има няколко вида такива мебели според формата на плота им. Някои от тях се предлагат и в разтегателен вариант, което е много удобно, когато имате гости, а нямате достатъчно място да държите постоянно голяма маса. Можете да ги разпъвате само когато е необходимо. Ще намерите:

  1. Кръглите модели

Те са много предпочитани, защото не заемат много място, а дават възможност за сядане на различен брой хора. Нямат остри ъгли, от които да се нараните, а това е много важно в домове, в които има малки деца. Друг плюс е, че кръглите трапезни модели имат голямо пространство под тях, където свободно и удобно хората могат да разположат краката си дори да са повече. 

  1. Квадратни

Ако стаята ви е с такава форма, най-добрият избор ще бъде и трапезната маса да е такава. Освен че са много стилни, те са и функционални, но не се препоръчват за повече от 8 човека, защото колкото по-голям е квадратът, толкова по-трудно може да се достига храната от средата на плота. Ако ви трябва за повече хора, но искате точно тази форма, най-добре е да се насочите към разтегателен вариант, който става правоъгълник в разпънато положение.

  1. Правоъгълни

Те са подходящи за стаи, които имат по-голяма дължина. Така тази мебел ще даде шанс за свободно движение.

Много важно условие е и височината на трапезната маса да е подходяща особено ако вече сте закупили столовете – преценете добре, за да бъде удобно храненето.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина