ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

Николай Пловдивски спря незаконно в Стария град, полиция го пази

Владиката не намери сили да измине 300 метра пеш от митрополията до „Св. Св. Константин и Елена”

Николай Пловдивски не намери сили да измине 300 метра пеш от митрополията до храм „Св. Св. Константин и Елена” в Стария град и спря незаконно лимузината си Ауди А8 в архитектурния резерват. Тази вечер владиката имаше служба във великолепната черква. Стигна до там обаче с луксозното си возило, което шофьорът му гарира и на калдъръма, и на тротоара, на входа на храма. А няма никакво право да спира там. Дори да има пропуск, гарирането по този начин и на това място е абсолютно забранено. Въпреки това полиция вардеше висшия духовник. Да се чуди човек от кого и какво. Освен униформените за сигурността му бдяха и задължителните частни гардове.

Паркингът на Николай Пловдивски идва в момент, в който служителите на общинска охрана на бариерата на Съборна излязоха с доклад, в който изброяват 15 отделни случаи на брутален тормоз, заплахи и скандали на КПП-то. Ежедневно някой иска да пробие през тях и да спре колата си в Стария град, напук на режимите. А тази вечер лично митрополитът даде чудесен пример в това отношение. Браво!

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

17 коментари

  1. Кардинал Долан живее в сграда от 19 в на Мадисон към Сейнт Патрик, Н.Й. Един готвач и двама домакини обслужват него и още трима монаси. Шофьор го вози наоколо във Крайслер минибус.

    Удобен, не екстравагантен начин на живот – еднакъв с предишните архиепископи на щата Ню Йорк. Но сега във времето на Папа Ф, който грабна възхищението на света с отказ от множество луксозни изкушения на престола, дали лайфстайлът на кардинала е достатъчно СКРОМЕН?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина