ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

Ето какво загуби Пловдив!

Архитектурно убийство, позволено от закона, коментират наши читатели

Съдбата на разрушената къща бижу очакват още няколко подобни постройки по Карловска

Къщата приживе, с 'естетическата' човешка намеса по фасадата
Къщата приживе, с ‘естетическата’ човешка намеса по фасадата
Image title
Много наши читатели са покрусени от поредицата ни материали за бутането на великолепната къща на улица Карловска. Един от тях ни прати нейна снимка приживе. А друг гарнира визията с кратък Това, което остана от постройката
Това, което остана от постройката
емоционален текст. Архитектурното бижу мина през много повратности след промените, устоя на много различни странни вкусове, бе опорочено от абсурдни спрямо изящната фасада ролетни щори, дограми и рекламни пана, но живееше и носеше духа на Пловдив в перфектна симбиоза със средата, с близката Марица и големия паваж по улицата. Красива гледка за хора, които не са оперирани от естетика. Гледката вече я няма, уви. Загубихме нещо изключително. Не времето, а човешките страсти убиха тази къща, коментира съдбата на 100-годишната красавица читателят ни. И определя акта от страна на собствениците като архитектурно убийство, но позволено от закона.
Други читатели пък алармират, че подобна съдба очакват още няколко толкоз фантастични постройки в района. И там казусът е същият- не са паметник на културата, частни са, а шумът на парите казва: „Кооперация супер лукс на няколко метра от Новотела”. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина