ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияПод лупа

Искат бойкот на референдума

Гражданският вот ще бъде опорочен в полза на политическия картел, смятат от Движение България на гражданите

Image title
За бойкот на референдума призоваха членовете на пловдивската организация на Движение България на гражданите. Лидерът на партията под тепетата д-р Димитър Шишков и редови активисти организираха акция на Античния театър, в която развяха транспаранти и изразиха позицията си по бъдещия национален вот за ядрената енергетика.

Ние сме твърдо против референдума, защото чрез него правителството иска да ни принуди да подпишем един бял лист на премиера. Карат ни да изразим мнението си по даден въпрос, без да са представени ясно фактите около него – цена на изграждане, икономическа обосновка, оценка на екологичните рискове. Ние отстояваме правото на граждански вот, но ще се противопоставим на всеки опит той да бъде опорочен в полза на политическия картел, подчерта д-р Шишков на амфитеатъра. Той призова хората да не отиват до урните, тъй като по този начин ще убият самата идея за референдум.

Макар и след по-малко от месец, дискусията около вота фокусира върху неговото формулиране и осъществяване, вместо около нуждата и реалната полза от него. В комбинация с информационното затъмнение около темата, имаме явни индикации за поредна подигравка на политическия режим с правото на директен демократичен вот. В този смисъл, Движение България на гражданите е на мнение, че истински важният за обществото въпрос е “Нуждае ли се България от нов обществен договор”?, допълват активистите на Движение България за гражданите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина