Засаждат чинари в разширението на парк „Лаута“

Зелен град Новини

Екоакцията е организирана от Община Пловдив и Комплексът за социални услуги

Община Пловдив и Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ – Пловдив организират екоакция, която ще постави началото на дългосрочна кампания под надслов „Заедно за Земята“. Тя цели да ангажира младите хора и децата с опазване на ценните ресурси на природата.

Първата екоакция ще се състои днес – 23.11.2021 г., от 10:30 часа в разширението на парк Лаута (зад Акваленд), където ще бъдат посадени 6 чинара. Събитието е подкрепено и се осъществява съвместно с Дирекция „Социална политика“ към Община Пловдив и район „Тракия“. На него ще присъстват зам.-кметът с ресор „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков, директорът на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров.

Екипът на Комплекса се грижи за 28 деца в два семейни центъра и стартира тази инициатива, воден от убеждението, че възпитанието в грижа за природата и създаването на по-зелен град започва именно от най-малките. В рамките на следващия програмен период за развитие на услугите в Комплекса ще бъдат планирани и реализирани още екологични акции с широкото участие на децата и екипа в него.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.