ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

С нов модерен скенер диагностицират пациенти в Пловдив

С модерен компютърен томограф от ново поколение „Siemens Somatom go.AII“ разполага Медицински център-1 в Пловдив.

Отец Иван освети придобивката на тържественото откриване и пожела на екипа да бъде все така всеотдаен към своите пациенти.

„Новият скенер позволява изследванията да се правят с 40 процента по-ниско лъчево натоварване в сравнение с досегашните системи, като същевременно образите са с по-ниско ниво на шум и с по-висока пространствена резолюция“, обясни началникът на Образна диагностика д-р Василка Алиманска.

Тя изтъкна, че по-голямата бързина, съчетана с автоматичен инжектор за аплициране на контрастна материя за усилване и подобряване на образите, съкращава процедурите.

„С него е възможно да се изследват пациенти в много тежко общо състояние, които не могат да съдействат при провеждане на изследването, като се постигат изображения без дихателни и двигателни артефакти. И не на последно място скенерът е по-щадящ за околната среда“, посочи д-р Алиманска.

„Стремим се да бъдем максимално полезни на пациентите си, при които след последната Ковид вълна все по-често диагностицираме злокачествени заболявания в напреднал стадий“, добави тя.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина