АктуалноЗабавлениеНовиниТуризъм

Най-забавната атракция в Пампорово през топлите дни

Разхождали сме ви из някои екопътеки в околността, разкривали сме ви най-добрите места за похапване в курорта и близкия град Смолян, а днес ще посветим текста си на тези от вас, които са фенове на колоезденето.

Велопарк Пампорово официално отвори врати за лятото на 2024-та и очаква всички ентусиасти с обновени трасета. Те са 13 на брой, от които в момента 11 са отворени.  Подходящи са за всички възрасти и са с различни нива на трудност и предназначение като: специализирани трасета за спускане, трасета за начинаещи, фамилни маршрути, трасета за обучение и усъвършенстване на уменията, както и единственото в България специализирано трасе за дисциплината форкрос.

Всеки ден от 9:00 до 17:00 през цялото лято на разположение на колоездачите  работят лифтовете: ПВЛ 1 от Туристически център Пампорово до Студенец и ПВЛ 2 от Студенец до Снежанка. И двата лифта са приспособени за превозване на колела, а цените на лифт карти и билети остават без промяна от миналата година!

На плац Студенец се намира напълно оборудван „байк“ гардероб, където можете да откриете колела и екипировка под наем, както и магазин с консумативи от първа необходимост. От тази година той е изцяло подновен и на място се предлагат чисто нови колела Trek в различни размери и модели подходящи за много забавления по трасетата! В непосредствена близост е изградена и  специално обособена веломивка оборудвана с водоструйки от Karcher. Веломивката можете да ползвате свободно през целия ден и да поддържате колелото си чисто! 

За всички, които идват за първи път или искат да се усъвършенстват в карането на колело в планината, на разположение са и професионални байк инструктори, които ще ви помогнат да направите първите си стъпки в планинското колоездене, ще ви разведат из парка или ще ви дадат полезни съвети, с които да надградите уменията си на колелото в техничен терен. Има различни пакети, от които може да се възползвате, като в сайта са подробно разписани и изискванията към участниците и включените услуги.

Цялата статия може да прочетете в дигиталния гид под тепетата Lost in Plovdiv

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина