ЖивотЗелен градНовини

Активисти почистиха три нерегламентирани речни сметища

Нерегламентирани сметища покрай коритото на Марица бяха почистени от Воден клуб Пловдив и доброволци. По време на ежегодния поход по поречието реката от Пловдив до  Симеоновград, се организира почистване на три локации, а това е поредното събитие от серията зелени събития на водния клуб.

По време на своя воден тур, 20-те участника са локализирали 2 огромни сметища във водното корито, за чието почистване е необходима по-сериозна намеса и техника. “Местата, които успяхме да почистим бяха избрани така, че да са лесно достъпни с път до самия бряг, както и да са в близост до населено място – за улеснение на сметоизвозването.”, казват организаторите от Воден клуб Пловдив.”Боклукът основно се състоеше от изхвърлени пластмасови и/или стъклени бутилки и найлонови пликчета. Впечатление направи, че на няколко места има нерегламентирани малки сметища, образувани предимно от автомобилни гуми.”, добавят от клуба. С помощта на партньорите на събитието -сдружение BG Бъди активен, ще бъдат сезирани съответни общински органи, за да се вземат съответни мерки за почистването им.

Спортен клуб по туризъм „Воден клуб Пловдив“ организира редица от събития под надслов “Спорт #БезОтпадъци”, които ангажират участниците във водни и екстремни спортове с каузата да опазим природата по-чиста. Координатор на проекта Спорт #БезОтпадъци е сдружение BG Бъди активен. Сдружението организира обучение за организаторите на спортни събития, за да им покаже езика на спорта като средство за опазване на природата и градската среда по-чисти.

Спорт #БезОтпадъци (Sport #WithoutWaste) се финансира по програма Еразъм+ Спорт на Европейския съюз. Координатор на проекта на европейско ниво е Сдружение BG Бъди активен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина