БългарияВластИзбориНовини

Борисов: Няма аз да съм номиниран за премиер

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен още, че иска оставката на енергийния министър Росен Христов

„Готови сме с кабинет, аз няма да съм номинацията за премиер. Ние можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво и няма да предизвика спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да расте“, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той поясни, че няма да е премиер, въпреки че може да ръководи „най-добре от всички“, пише БНР.

Борисов заяви, че трябва да се благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че ако се стигне до трети мандат, най-лесно ще е да се даде на „Български възход“. Според него правителството, което се прави, ще е с кратък мандат.

Борисов бе категоричен още, че иска оставката на енергийния министър Росен Христов.

„Доста съм ядосан на това, което направи служебният министър на енергетиката“, във връзка с изслушването на Росен Христов в парламента за доставките на природен газ.

„Служебното правителство е да прави избори, не оценки. Откъде накъде той (Росен Христов – бел. ред.) ще напада нашите възможни партньори – „Продължаваме промяната“. Той извърши политически акт на атака срещу ПП. Да, вярно е, но има ДАНС, прокуратура, а Христов каза чудовищни неща. Кирил и Асен не бяха в зала, но предполагам, че ще вземат мерки“, заяви той.

Бойко Борисов обяви, че е готов да се срещне очи в очи с Кирил Петков и Асен Василев в момента, в който бъде подготвена подобна среща.

„Какво е в моята душа е без значение“, отговори той на въпроса дали им е простил ареста си.

„Всички ме питат защо съм толкова добронамерен – заради предстоящата зима“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина