Българиявашите снимки

Инвалид „преплува“ тротоар, за да пресече пловдивска улица (ВИДЕО)

Възмутен гражданин пита "това ли е грижата за хората в неравностойно положение в Европейската столица на културата"

Проблемът ще бъде решен възможно най-скоро, увери районният кмет

Пловдивчанинът Спас Паскалев е заснел видео днес по обяд на кръстовище в града, на което се вижда как инвалид в количка  и придружаващия го човек се опитват да „преплуват“ тротоара, за да пресекат. Клипът е направен в Кючук Париж на кръстовището на ул. "Стефан Стамболов" и бул. "Александър Стамболийски" в 12.10 часа на 22 февруари 2018-а година през стъклото на преминаващ автомобил.

„Това ли е грижа за хората в неравностойно положение? Ще ги учим да плуват по тротоарите на Европейската столица на културата ли?“ – пита мъжът, чието писмо до редакцията започва с „пожелание“ за успешен мандат на райкмета Борислав Инчев.

Пред Под тепето Инчев коментира, че е запознат със случая, както и със състоянието на участъка. „Ще предприемем мерки до месец – месец и половина. За всички е ясно, че бюджетът е гласуван наскоро и все още няма уведомителни писма до районните администрации за разпределянето му. Инженерите на „Южен“ са готови с два варианта за оправяне на мястото. По-дългият е изпълнението с асфалт, каквато е настилката в момента. Ако получим разрешение да го направим с плочки, ще стане по-бързо,“ уточни Борислав Инчев.    

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина