АктуалноНовиниТуризъм

Най-популярното място за сладолед по българското Черноморие

Не можем да си представим лятото без леденото изкушение, а и не искаме! Но докато в Пловдив знаем най-добрите места за сладолед и редовно се разхлаждаме с по някоя фунийка, то често като туристи се лутаме какво и къде да изберем, за да не се разочароваме.

Има едно място в Несебър обаче, за което постоянно чуваме суперлативи и всички препоръчват за посещение. Идеален повод е да го съчетаете с разходка из града.

Несебър е един от най-древните градове в Европа, възникнал преди повече от 3200 години. Старият град е разположен на малък полуостров с дължина само 850 м и ширина 350 м, свързан със сушата чрез тесен провлак. За първи път градът е включен в пределите на българската държава през 812 г., когато хан Крум го завладява след 14-дневна обсада и тук се заселват славяни и българи. Смятан е за града в България с най-много запазени архитектурни паметници от Средновековието.

В стария Несебър има 23 църкви и културни паметници – от раннохристиянска базилика до куполна византийска църква – образци, в които е отразено архитектурното и артистично влияние на Гръцката, Римската и Византийската епохи.

Заради уникалните си природни дадености и много добре запазените паметници от различни епохи на VII-та сесия на Комитета за Световно Наследство в гр. Флоренция през 1983 г. Старият град Несебър е включен в Списъка на паметниците на Световното културно наследство. Това е едно от местата с най-магична атмосфера по цялото Черноморие.

А в самото сърце на Стария град,  през 1998 година отваря врати салон Клио, който предлага повече от 40 вида сладолед ,различни сладоледени шедьоври – мелби, торти ,плодови салати,алкохолни ,безалкохолни коктейли със и без сладолед, алкохол , кафета и много видове чай. Намира се на централната улица в стария Несебър, в сградата на Археологоческия музей. Обстановката е кокетна с много цветя и закачливи декорации, а имат и разкошна тераса с изглед към морето и малкото селище.

В заведението може да се насладите  и на голям избор от веган продукти (сладоледи,мелби,торти,десерти,капучино и др.) за всички, избрали този начин на хранене.  Дори домашните любимци не са пропуснати и за тях има специално разработен сладолед за кучета.

Тук можете да си похапнетe и символа на Несебър- вятърната мелница като сладолед или да го вземете подарък за свой приятел, изработен ръчно от специално тесто.

Независимо дали ви се похапва най-вкусният сладолед, искате нещо сладичко или просто да седнете на по освежаваща и ободряваща напитка, сладоледен салон Клио е отлично място, което буквално печели сърца!

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина