НовиниСъдТемида

Съдят баща и син, причинили смъртта на 17-годишно момиче

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда спрямо М.Г., на 19 г., и С.Г., на 50 г.
М.Г. е предаден на съд за това, че на 12.08.2021 г. в землището на гр. Калофер, обл. Пловдив, в района на „Екопътека Калофер“, по пътя между гр. Калофер и Калоферски мъжки манастир, като непълнолетен, на 17 г., но разбиращ свойството и значението на извършеното и можещ да ръководи постъпките си, при управление на лек автомобил /джип/, марка „Гранд Чероки“, собственост на баща му С.Г., като неправоспособен водач, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 17-годишната М.К.

С.Г. е предаден на съд за това, че на същата дата и място, като водач на собствения си лек автомобил /джип/, марка „Гранд Чероки“, е нарушил правилата за движение като е предоставил моторното превозно средство на лице, което не е правоспособен водач – на непълнолетния си син М.Г. на 17 г., и по непредпазливост е причинил смъртта на М.К., на 17 г.

На 12 август 2021 г. С.Г. и М.Г., баща и син, посетили местността „Екопътека Калофер“. С тях били и 17-годишната М.К., приятелка на М.Г., както и други техни близки. До там стигнали с лек автомобил /джип/, марка „Гранд Чероки“, шофиран от бащата.

След като се разходили в района на „Екопътека Калофер“, седнали за кратка почивка в близко заведение. Там родителите на М.К. я потърсили няколко пъти, но не успели да се свържат с нея, защото телефонът й имал слаб обхват. Установено е, че бащата дал ключа от автомобила си на М.Г., като му казал да кара бавно и да отиде на място, където приятелката му ще може да се обади на родителите си. Непълнолетният тогава М.Г. се качил в колата и потеглил в посока към гр. Калофер. До него седнала приятелката му М.К., която не поставила предпазен колан. М.Г. управлявал автомобила със скорост 58 км/ч по пътя. При навлизане на десен завой по посока на движението си не намалил скоростта. Автомобилът излязъл от пътното платно, завъртял се и се преобърнал, при което е загинала М.К.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина