СъдТемида

Осъдиха Дивеков, който уби пешеходец

Темида се произнесе: 3 години затвор и 6 години без книжка за убиеца

Семейството на убития поиска максимална присъда за Милан, но това така и не се случи. Адвокатът на обвиняемия заяви, че мнението на пловдивската общественост е влязло в съдебната зала, но трябва да се абстрахираме от това. Защитникът излезе с позиция, че след като е имало спирачен път, значи все пак Милан се е опитал да възпрепятства трагедията. Според защитата, пешеходецът също носи вина за случилото се, тъй като е нарушил Закона за движение по пътищата и правилата за правилно пресичане. В отговор на това, Търновалийски  зададе въпроса: „Ако не е видял пешеходеца на какво е реагирал, на НЛО ли?“. 

Според съдебно-медицинската експертиза, високата скорост на автомобила е причина за фаталната случка. Ако скоростта на управление е била 76 км. ч., какво твърди Милан, починалият Димитров все още щеше да бъде сред нас. Свидетели по случая също твърдят, че скоростта е била много по-висока от тази, за която се говори в съдебната зала. Един от очевидците на катастрофата твърди, че е видял как тялото на Димитров изхвърча 20 метра, а ударът се е чул изключително силно. Никой от свидетелите не потвърди, че е видял загиналият Димитров да тича по уличното платно.

Припомняме, че това не е първото произшествие на подсъдимия Дивеков. Той има още 9 нарушения, 2 от които са актове и 7 фиша. От свидетелските показания стана ясно, че Милан е участвал и в автомобилни гонки.

Съдът даде присъдата си, която се равнява на 3 години лишаване от свобода и отнемане на свидетелството за управление за 6 години. Семейството на загиналия е силно разстроено. Синът на Димитров заяви пред Темида, че след 3 години Дивеков ще излезе от затвора, но баща му няма да се върне. Близките на Димитров ще обжалват решението на съда и заявиха, че присъда, доближаваща минималната е подигравка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Тази присъда е напълно смешна и малка…поне 15г. Има многобройни нарушения и глоби, уби човек на пешеходна, явно лъжесвидетелства и накрая 3г!!! Буууууу!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина