Обвиниха и задържаха мъжа, който преби бременна жена на магистралата

Темида

Срещу Цветан са повдигнати обвинения за хулиганство на пътя от Районна прокуратура – Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Цветан П., на 57 г., за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325 ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12 във връзка с чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

На 19 юли 2017 г., около 9 часа, на автомагистрала „Тракия“ край гр. Пловдив, в района на Карловски надлез, се движел лек автомобил, марка  „Фолксваген Пасат“, със софийска регистрация, управляван от обвиняемия Цветан П. В колата пътувал и Петър П., на 59 г. По същото време по отсечката се движел лек автомобил, марка „Опел“, с бургаска регистрация, управляван от 31-годишния Д.А., като в колата пътувала и 20-годишна жена. Двете коли се движели в посока към гр. София.

В района на Карловския надлез, обвиняемият Цветан П. се подразнил, че водачът на лекия автомобил „Опел“ се движел по-бавно и му пречел на движението, поради което решил да се саморазправи с него.  Обвиняемият Цветан П. го изпреварил, засякъл му пътя и го принудил да спре. Обвиняемият Цветан П. и спътникът му Петър П. слезли от лекия автомобил „Фолксваген Пасат“, а от другата кола слязъл водачът Д.А. Без да бъдат предизвикани, обвиняемият и неговият спътник нанесли удари с юмруци по главата и тялото на Д.А., който при опит да се защити ударил в лицето Петър П. Той е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент.

По делото са извършени активни процесуално-следствени действия. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, според която не са установени видими следи от травматични увреждания по лицето и тялото на 20-годишната жена. Тя е заявила в показанията си, че й е бил нанесен удар с юмрук в областта на корема, което не е потвърдено от установените по делото очевидци. Продължават следствените действия за изясняване дали е било упражнено насилие спрямо жената. Установено е, че пострадалият Д.А. е с лека телесна повреда – разкъсно-контузна рана на главата.

Днес, 20 юли 2017 г., обвиняемият Цветан П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  До момента той е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание „лишаване от свобода“ с изпитателен срок, в който е извършено настоящето деяние. 

По досъдебното производство се извършват активните процесуално-следствени действия по установяване на фактическата обстановка, поради което Районна прокуратура-Пловдив призовава гражданите, които имат информация по случая да се свържат с разследващите органи. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.