Номинираха съдия Станислав Георгиев за член на ВСС

Темида

55 магистрати издигнаха кандидатурата на зам.-председателя на Апелативния съд

Съдии от Пловдив издигнаха кандидатурата на зам.-председателя на Апелативния съд Станислав Петров Георгиев за член на Висшия съдебен съвет, разбра се днес. Според магистрати от града под тепетата, номинацията на Георгиев не е изненада, а е напълно очаквана, тъй като името му се спряга като кандидат за член на висшия съдебен орган още от миналата година. 55 съдии са се подписали под кандидатурата, като там фигурират имената и на почти цялото ръководство на Районен, Окръжен и Апелативен съд.  "Правен свят" пише, че е имало срещи на председателите на съдилища с идеята съдиите от района да имат единна кандидатура и евентуално тя да бъде именно Станислав Георгиев.
Той е действащ съдия от 22 години. Минал е през всички йерархични нива в системата. Бил е последователно заместник ръководител на Районен, Окръжен и Апелативен съд. Преподавал е в Пловдивския университет, както и в Националния институт на правосъдието. Интересното е, че съдия Георгиев има собствен сайт в интернет, в който призовава онлайн потребителите да се свържат с него на електронна поща или телефон.  „Правото е изкуство на доброто и справедливостта”, пише в началната страница на сайта с неговото име.

Съдиите от Пловдив предлагат колегата си Георгиев с мотивите, че той е "изключително добре подготвен съдия-цивилист, чиято работа показва отлично познаване на материалния и процесуалния закон". "Натрупал е значителен административен опит и познава детайлно всички административни аспекти в работата на съдилищата, включително механизмите на управление на делата, на кадрите, на материалните ресурси, на съдебните сгради. Познава изключително добре всички минали и настоящи проблеми в административната работа в съдилищата. Има виждане за оперативното и стратегическото развитие на съдилищата. Има изключителни организационни умения. Работи добре в екип и успява да мотивира колегите си. Умее да води диалог и да оценява различните гледни точки", изтъкват още съдиите от Пловдив.

Добавят, че Станислав Георгиев има отлични професионални и лични качества, както и високи нравствени качества като човек и като съдия. "Уважаван е от хората, с които е работил и работи заради своята почтеност. Има способността открито да поставя проблемите, да ги осмисля задълбочено, да прави критичен анализ, включително и на собствената си позиция, да излага аргументирани становища, да слуша и да обмисля чуждите доводи. Умее да взима добре премерени решения и е много отговорен и взискателен при изпълнението на всички свои служебни задачи. Успешно съчетава работата в екип с отстояването на своите решения", мотивират се колегите му.
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.