СъдТемида

Гуджо седем месеца в ареста без разпит

Георги Узунов дели килия със Сотир Янков

Image title
Пореден опит за излизане на свобода направи бизнесменът Георги Узунов- Гуджо днес.  Той жали постоянния си арест в Апелативния съд заедно с Людмил Михайлов и Иван Тодоров. Обвинените в разпространение на неистински парични знаци мъже обаче отново чуха обичайното „Задържане под стража“ и ще чакат следващо обжалване чак до пролетта.
Гуджо и компания киснат в следствения арест вече седми месец. Групата бе разбита при акция на антимафиотите, а при обиските в жилищата и автомобилите на задържаните бяха открити общо 60 хиляди фалшиви евро. В съда днес ги нямаше другите от организацията- Геро Геров, Димитър Цветков и Васил Димитров. Двама от тях са с по-леки мерки за неотклонение, а единият излежава предишна присъда.

Гуджо седми месец виси в ареста
Гуджо седми месец виси в ареста
Близки на Узунов за пореден път подчертаха, че той е изгорял покрай миналото си. Те твърдят, че Гуджо е скъсал с печатарството далеч преди шумния си арест, но е винаги на прицел на ченгетата заради предишните си прегрешения. В коридорите на съда днес се говори, че за седемте месеца в следствения арест той дори не е разпитван. Явно разследването цикли, но защо те трябва да са зад решетките в този период, след като няма опасност да се укрият, питаха роднини на задържаните.

Узунов дели килия с друг емблематичен бизнесмен, отново задържан по изключително шумен начин- цитрусовия бос Сотир Янков. Двамата запълвали времето в ареста с четене на книги и юридическа литература. Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина