Безразсъден шофьор отива на съд заради смъртта на приятелката си

Темида

Жестоката катастрофа на "Източен"22-годишният Михаил, който преди повече от година предизвика тежка катастрофа, отнела живота на приятелката му, отива на съд. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт спрямо него, за това, че е нарушил правилата за движение, като по непредпазливост е причинил смъртта на 19-годишната си половинка. Към обвинителния акт е добавено  „ извършено при форма на вината престъпна самонадеяност”.

На 12 юни 2015 г. обвиняемият се движел по бул. „Източен“ със Сеат Толедо, в посока към кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза“. С него била приятелката му, която пътувала на предната седалка. Колата се движела със скорост около 94 км/ч. Той буквално прелетял през кръстовището на червено, но колата му бил ударена от завиващо наляво Рено Еспейс. Сеатът на Михаил М. се завъртял и се ударил в електрически стълб на тротоара, от което купето се деформирало. На място пристигнали аварийни екипи, които успели да отворят предната лява врата и извадят водача и пътничката. 19-годишното момиче е била откарано в болница, където, въпреки проведена спешна операция, починало от остра кръвозагуба.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Михаил е обвинен, е от 2 до 6 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.