По следитеРазследване

Дядо Николай става медиен бос

Митрополитът пуска телевизия

Image title
Пловдивският митрополит дядо Николай става медиен бос. Владиката пуска първата у нас православна телевизия. Тя ще стартира на 11 февруари в интернет през страницата на митрополията. Дядо Николай ще цъфне на компютърните монитори в четвъртък в 9ч. по време на литургия в Света Марина. Веднага след богослужението ще започне официалното представяне на сайта  www.plovdivskamitropolia.bg.
Официалната информация от митрополията е, че телевизията ще е част от дългосрочен медиен проект, а по всичко личи, че владиката ще стане божественият Рупърт Мърдок. “Църковната телевизия не е обикновена телевизия. Тя ще отразява пре-богатия духовен, църковен и ежедневен живот на духовенството и миряните от Пловдивска епархия. Програмата се излъчва на живо и под формата на записи. Продуцент на продукцията е Пловдивска митрополия. В екипа работят богослови, свещеници и журналисти под ръководството на митрополит Николай. Те са амбицирани да поставят творческата рамка на 24-часова православна телевизия, в реализацията на която да участват всички”, гласи официалното съобщение.
Пловдивски журналисти се питат с какъв екип ще прави телевизия дядо и дали уволнението на 21 служители от Герговата Нова Българска Телевизия няма общо с медийните апетити на висшия духовник. Наши източници от бившата Евроком се чудят, дали съкратените преди около седмица журналисти ще се влеят в Православната ТВ. Факт е, че екипи на НБТ следят дядо Николай при всяка негова обществена изява и документират детайлно дори движенията на владиката.
Най-фрапантното в случая е, че първият сайт на митрополията- супер амбициозният проект www.mitropolia-plovdiv.org имаше печален край. Страницата стартира още с идването на Николай в Пловдив, но издъхна скоропостижно само след две години живот. Сайтът, който трябваше да отразява дейността на епархията (каквито са и амбициите на телевизията), бе закрит поради неплащане на таксата за поддръжка на домейна си. Таксата за домейните .org варира от 10 до 20 лв, в зависимост от цените на фирмата, от която е закупен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина