ЗдравеНовиниПУЛС

Шефът на НЗОК предлага ден платен отпуск за профилактични прегледи

През тази година клиничните пътеки са увеличени средно с 25%

Да се помисли за въвеждането на допълнителен ден платен отпуск за профилактичен преглед. Това предложи управителят на НЗОК проф. Петко Салчев . По негово мнение това ще насърчи профилактиката в здравеопазването.

Според професора през последните две месеца се забелязва повишен интерес към профилактиката. Салчев смята, че това се дължи на активността на лекарите в извънболничната медицинска помощ, които получават по-високо заплащане от НЗОК при постигане на определени проценти профилактирани пациенти.

Управителят на НЗОК заяви още, че през тази година клиничните пътеки са увеличени средно с 25%. Той обаче не коментира дали част от тези средства могат да се отделят за увеличение на заплатите в сектора.

Той добави, че през последните два месеца заетостта на болничните легла е 47%. Наблюдава се намаление в обема на дейностите в болничната помощ, което рефлектира върху средствата, получавани от лечебните заведения от НЗОК за реализирана дейност.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Да пукнат всички български лекари печелбари,мръсните ненаситни.Господ да им бръкне в Газа на мъже и жени лекари и да видят какво е,да си купят най скъпите гробове и да заспя т завинаги Амин

  2. Аллах, и това ми е българско здравеопазване . Във въпросната здравна система в, която живеем една седмица дори не е достатъчна ,да те прегледат, благородниците в бели престилки , да благоволят да ти бръкнат гъза ,да ти видят простата. Аман , дано Всезнаещият да покоси ,сичкото фалшив лекар , жаден за алтъни.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина