ЗдравеНовиниПУЛС

Пациенти поставят на дневен ред въпроси за здравеопазването пред политиците

В рамките на деветия конгрес на Националната пациентска организация пациенти, политици, лекари и експерти ще обсъждат устойчивото здравеопазване в България

IX-ти Национален конгрес на пациентските сдружения започна в четвъртък и ще продължи до 4 декември, като се провежда онлайн. Той е организиран от Националната пациентска организация. В различните дни на конгреса са планирани вируални сесии в платформата MS Teams, на които ще бъдат застъпени разнообразни и актуални теми с висока обществена значимост.

За днес, 27.11.2020 г., от 16.30 до 18.00 часа, e планирана дискусията „Електронно здравеопазване в България – планове и предизвикателства“. В срещата ще се включат проф. д-р Петко Салчев (управител на НЗОК), Валентин Мундров (ДА „Информационно обслужване“), Кристиян Вилнер (отдел „Е-здравеопазване“ към МЗ), д-р Надежда Тодоровска (Български Червен кръст) и представители на Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването, Българска асоциация за персонализирана медицина – БАПЕМЕД.

В първия ден се проведе дискусията „Устойчиво развитие на здравеопазването в България 2021-2030“. В рамките на дебата се включиха министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов, д-р Даниела Дариткова (председател на Комисията по здравеопазване към 44-то НС), д-р Андрей Ковачев (евродепутат), Филип Домански (Европейска комисия, Директорат по здравеопазване), доц. д-р Михаил Околийски (офис на СЗО в България).

Двата дебата с ключови експерти в областта на здравеопазването, пациентски организациии и медии ще се излъчват на живо в социалните мрежи на Национална пациентска организация (фейсбук и YouTube). По време на различните виртуални сесии на Деветия национален конгрес на пациентските организации се очаква да се включат над 150 представители на пациентски организации от цяла България, представители на българските институции, съсловни организации, здравни експерти, асоциации и обединения в сферата на здравеопазването.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина