Здравко Димитров: Областният щаб трябва да поеме отговорност заради “Св. Мина”

Актуално Гласове Градът Новини Политика

“Болница “Св. Мина” в предишния мандат беше пред закриване. Общото състояние на болницата не беше добро, но аз и моят екип решихме да я реанимираме и тя тръгна в много добра посока. Отпуснахме й лимит, кредит, който тя започна да си го връща”, заяви в “Денят започва” по БНТ кметът Здравко Димитров. Той даде интервю за националната телевизия от дома си, където продължава да се лекува от коронавирус. Градоначалникът коментира обратът с превръщането на общинското лечебно заведение в ковид-болница от вчера, а изказването му заздрави усещането за противорещия между общинският и областен щабове.

“Комисия от експерти даде оценка на болницата и там ясно се вижда, че на тази болница й трябват пари, за да бъде преструктурирана. Друг момент е, че местоположението не е от най-хубавите. Но така или иначе от областния щаб решиха болницата да бъде COVID. Въпреки всичко ние се съгласихме, община Пловдив реагира, в болницата има 60 болни в момента”, коментира кметът. И обясни, че напрежение между общината, областния кризисен щаб и управата на болницата според него не би трябвало да има.

“Държа да подчертая, нищо, което сме взели като решение областен и общински кризисен щаб, ние го изпълняваме безпрекословно. Не е моментът за скандали. Вирусът покосява и млади, и стари, бедни и богати. Не подбира и партии. Областният кризисен щаб, който е предложил болница “Св. Мина” за COVID болница, трябва да поеме отговорност”, заяви Димитров и допълни, че не знае дали ще има друга само COVID – болница в Пловдив.

Над 1 100 000 лв. са отделени за болницата, за да стане COVID болница, но според Димитров от тези пари нищо не е усвоено.

“На общинска сесия искахме да прехвърлим 100 000 лв., за да може да си купят консумативи и стана един общински съветник, който каза, че няма нужда да се купуват консумативи. Ние искахме да ги дадем на директора на болницата, той да прецени къде да бъдат насочени парите, стана един съветник и каза: да ги дадем за премии и заплати. Това не трябва да става, популизъм в днешно време не ни е нужен, но някои хора не го разбират”, категоричен беше кметът.

 

Споделете ни във:

5 коментара за “Здравко Димитров: Областният щаб трябва да поеме отговорност заради “Св. Мина”

 1. Както сме се барикадирал зад десетина ЗАМове плюс калабалък РАЙове (да не споменавамеТриХълмовия ФЮРЕР ГРОЗЕН от ТриКладенци/ЮчБунар бъдещ “пловдивский” депутатин) нас ТОП НЕ НИ ГЪРМИ.

  Попаднахме в рамка зад стъкло на стената в СелСъвета до другите -‘фани единия удри другия- и след като се оттеглихме в Заслужена болнична Карантина тия месеци няма какво да ми прехвърляте топката – знам аз как да се откача бидейки баскетБОЛЕН.

  Не ме занимавайте със светски земни простащини, аз ПОСЛУШНИКЪТ ОБЕТ СЪМ ДАЛ НА МУТРО’ПОЛИТ’ика да му изградя желаната Хеликоптерна площадка досущ според Щенията Му.

  И Алчностите Му.

  И Съблазните =нечестивите

  1. Ха, ха! Склеротичният доктор със самочувствие на всезнайко се активира отново! Ей, смешник, иди на психиатър! На никого не му пука от простотии те, които пишеш !

   1. 1.Нека пишкат коментаторите, става четивно, пък ти недей да четеш като не ти ‘аресва.

    2.Нямаш възражения по същество, значи е прав човекът, само личностни нападки ad hominem НЕ важат.

    3.Ти си май оня известен активист от “Пловдив-Он-ЛАЙН”арския сайт на полк. Баев, писател, ГЕРБ, дето с дежурния служебен хейтър “читател” на всяка реплика лепвате отегчителни клишета против ДаниК? Кютай си там, където никой вече не стъпва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.