ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Лекари от общинската болница „Св. Мина“ отстраниха 6-килограмова киста при операция на 65-годишна жена

Киста по-голяма от волейболна топка отстраниха лекарите от акушер-гинекологичното отделение в общинската болница „Св. Мина“.

Кина Дюлгерова, която е на 65 г., от Мадан, постъпва в отделението  с оплаквания за бързо напълняване. В рамките на месец и половина жената е качила 6 килограма, главно в областта на корема. Пациентката изпитва още затруднено дишане и дискомфорт при хранене.

При прегледа д-р Кунчев установява огромна формация в корема и малкия таз с ограничена подвижност и гладка повърхност. „Надявахме се, че в най-добрия случай това е киста. По-лошият сценарий беше да е злокачествено заболяване“, коментира д-р Кунчев. Той е трето поколение акушер-гинеколог и споделя, че дядо му и баща му, както и той самият, много рядко са срещали в практика си подобни случай.

При направената операция лекарският екип установява, че кистата тежи около 6 кг. и е с диаметър 30 см. За радост образованието се оказва доброкачествено и е отстранено. Пациентката е добре, но остава под лекарско наблюдение.

Кина Дюлгерова горещо благодари на екипа на АГО към МБАЛ „Св. Мина“ в лицето на  д-р Христо Кунчев, д-р Жаклин Апиосян, д-р Динко Господинов и операционна акушерка Мари Дедеян.

Д-р Христо Кунчев отправи призив към жените да посещават редовно АГ-специалисти и да не отлагат прегледи, защото всяко заболяване установено навреме се лекува много по-бързо. „Още по-бдителни трябва да бъдат жените в менопауза или след менопауза, за които е препоръчително да посещават гинеколог два пъти годишни, дори и да нямат симптоматика“, допълва още той.

Д-р Христо Кунчев е началник на отделение АГО МБАЛ „Св. Мина“ – гр. Пловдив с 27 годишен стаж. Завършва медицина през 1997 г. в Медицинския университет в Пловдив. Придобива специалност „Акушерство, гинекология и репродуктивна медицина“ в София през 2005 г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

 1. Ето такива новини искам да чувам-стига с тоя негативизъм и хулене на българските лекари!Имаме много добри медици и достъп до лечение!Браво на д-р Кунчев!Господ здраве да му дава,за да спасява човешки животи!

 2. „Той е трето поколение акушер-гинеколог и споделя, че дядо му и баща му, както и той самият, много рядко са срещали в практика си подобни случай.“
  подобни случаЙ или подобни случаИ
  и
  „За радост образованието се оказва доброкачествено и е отстранено. Пациентката е добре, но остава под лекарско наблюдение.“
  образОвание и образУвание са 2 различни думи, чийто смисъл явно не знаете 🙁

  Разочаровате с нивото си на образованост …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина