ЗдравеНовиниПУЛС

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ организира безплатно измерване на ръста на децата

Кампанията „GROWINFORM“ ще се провежда от 7 до 11 ноември включително

Безплатно измерване на ръста на деца от 1 до 18 години стартира от утре, 7 ноември, до 11 ноември Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“, във времето от 9:00 до 12:00 ч. Измерването е част от кампанията „GROWINFORM“ и ще се провежда в специализиран кабинет на първия етаж в клиниката, която се намира на бул. „Васил Априлов“ №15А.

Тези, при които се регистрират отклонения от нормите за съответната възраст, ще бъдат консултирани с детски ендокринолог, отново безплатно. Организаторите уточняват, че е добре родителите да вземат предварително от личния лекар на детето си данните от предишни измервания през годините. Не е необходимо да носят направления. Безплатните консултации ще се извършват от лекари – детски ендокринолози от Отделението по ендокринология на Клиниката по педиатрия и техни колеги от Варна. Предвидени са и беседи с родителите за проблемите с растежа.

GROWINFORM е кампания на Варненското дружество по детска ендокринология за ранно откриване и навременно лечение на състояния свързани с проблемен растеж. Първоначално стартирала като

регионална, кампанията вече е прераснала в национална и до момента е преминала успешно през големите градове в Източна и Централна Северна България. Около 50% от прегледаните деца са с някакъв проблем – свързан само с ръста или съчетан и с други нарушения, коментират детските ендокринолози от УМБАЛ „Свети Георги“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина