ЗдравеНовиниПУЛС

Стартират безплатни прегледи за пациенти в риск от сърдечносъдови заболявания

Пловдив участва с четири лечебни заведения – УМБАЛ „Свети Георги“, МБАЛ комплекс „Св. Иван Рилски“, УМБАЛ Еврохоспитал и УМБАЛ „Пълмед“

Пловдив е включен в седмицата, която Нацинолната пациентска организация прави за безплатни прегледи за хора в риск от сърдечносъдови заболявания.

Прегледи ще има в София, Пловдив и Смолян тази и следващата седмица, по повод Международната седмица на предсърдното мъждене. Пет болници се включват в инициативата, като за София прегледите се извършват в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, Пловдив участва с четири лечебни заведения – УМБАЛ „Свети Георги“, МБАЛ комплекс „Св. Иван Рилски“, УМБАЛ Еврохоспитал и УМБАЛ „Пълмед“, а Смолян – с местната МБАЛ. Прегледите се извършват след предварително записване на посочените за всяко конкретно място телефон и съгласно посочения график.

В рамките на кампанията на Национална пациентска орагнизация безплатни прегледи до края на ноември има и в малки населени места – Игнатиево, Долни Чифлик, Александрово, Тъжа, Павел Баня, Мъглиж, Стамболийски, като записването за тях става през местните лични лекари.

Безплатните прегледи се провеждат във връзка с Международната седмица на предсърдното мъждене и са част от дългосрочна кампания на Национална пациентска организация, посветена на инсултите, която насърчава профилактиката на заболяването с цел предотвратяване на инсулти, подобрение качеството на живот на пациентите и осигуряването на дългосрочен и по-качествен контрол на заболяването. Повече информация можете да намерите в специално разработената секция на Програма „Университет за пациенти“ – https://uni.npo.bg/faculties/stroke/.

В УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ № 66), База 2, кардиологично-консултативен кабинет 11 на 28 ноември от 10:00-13:00 часа. Телефон за записване – 032/602377.

МБАЛ комплекс „Св. Иван Рилски“, бул. „Васил Левски“ 144 А-А, 26, 27, 28, 29, 30 ноември от 13:00-16:00 часа, телефон – 032/674 112 или на място.

УМБАЛ Еврохоспитал, ул. Коматевско шосе 79, ет. 2, кабинет 252, 28 и 30 ноември, 5 и 7 декември от 10:00-14:00 часа, тел – 032/207015.

УМБАЛ „Пълмед“ се включва на 30 ноември, според графика на специалистите. Телефонът за кнотаки е 032/607 349.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина