ЗдравеНовиниПУЛС

Затварят пенсионерските и спортни клубове в Родопи, отменят и приемните дни в общината

Общината залага допълнителни 10 хиляди лева за закупуване на дезинфекционни препарати

Община Родопи предприема мерки за превенция на разпространението на коронавируса  във връзка с установените положителни проби в страната.  До момента на територията на общината няма регистриран случай на заразяване с  COVID -19, стана ясно по време на заседанието на Кризисния щаб в Родопи.

Гражданите, които имат съмнения за здравословното си състояние могат да си направят тест, освен в частните лаборатории на територията на Пловдивска област  и в общинските 2, 5 и 7 ДКЦ, съобщи кметът Павел Михайлов.

Отменят се  приемните дни с граждани, като административното обслужване ще се осъществява единствено в деловодството на първия етаж  в сградата на улица „Софроний Врачански” 1 А. По нареждане на щаба всички помещения на институцията,  които работят с гражданите, ще бъдат дезинфекцирани по 4 пъти на ден. За обслужващите служители ще бъдат осигурени маски и ръкавици.

Същите мерки се въвеждат и за кметствата по селата и за общинските социални услуги.

Със заповед на кмета на общината се затварят всички пенсионерски, младежки и спортни клубове на територията на населените места. Указанията са  помещенията да бъдат  основно  дезинфекцирани,  като общината залага допълнителни 10 хиляди лева за закупуване на специалните препарати.

Детските градини на територията на Родопи остават отворени, но при извънреден  филтър на приема. Задължение на медицинския персонал е да следи за здравословното състояние на децата и преподавателите  и да не допуска болни лица.

Отменят се всички  културни и спортни мероприятия, а предвиденият за 28 март Фестивал на виното и бабека се отлага,  докато не отмине карантинният период.

От Кризисния щаб в община Родопи призовават за спокойствие и спазване на добра лична хигиена.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина