Бойко Борисов в Пловдив: ГЕРБ няма по-голям враг от себе си

Под сурдинка

Местните вождове веднага се вслушаха в заръката на Големия вожд да се съберат

Той се зарече, че ще отреже всеки пръст, вдигнат нагоре, който символизира, че се оправдават с ръководството

При загуба на изборите ще има рокади, закани се лидерът пред пловдивските гербери

Симпатизантите го посрещнаха с татуировки и го изпратиха със селфита

Таня Грозданова

„Благодарение на организацията тук се замислям дали ще спечелим изборите. Много пъти съм казвал, че ГЕРБ няма по-голям враг от себе си!" Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред градската и областната структура на партията в Пловдив. Срещата се състоя днес по обяд  в Градския Дома на културата „Борис Христов”.

Активисти и симпатизанти очакваха пристигането на председателя и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов за форума, свързан с предстоящите извънредни парламентарни избори. Залата започна да се пълни 30-40 минути по-рано. Най-ревностните фенове стояха на площада пред сградата за посрещането.

Лидерът ги изненада като пристигна не с Цветанов, а с бившия министър на икономиката Делян Добрев и ексшефката на комисията по бюджет в 43 НС Менда Стоянова. Привържениците го посрещнаха със скандиране  „Бойко, ние сме с теб!“ и „Победа!“ Изненадата бе ревностен фен, който посрещна Борисов на улицата и започна да запретва ръкави…  Мъжът се представи като Станислав Василев и показа татус на лявата предмишница с лика на лидера.

фото: Стандартнюз

В препълнената зала Борисов представи 4 акцента от предизборната програма. От думите му стана ясно, че ГЕРБ залага на образованието. „Затова ще увеличим двойно заплатите на учителите", каза в началото той. После спомена, че ще подкрепят тридетния семеен модел и ако трябва, чрез принуда, ще се работи за образование и квалификация на малцинствата. Като приоритети бяха изброени още:  демонополизация на Здравната каса и електронни услуги от администрацията за гражданите на едно гише. За ходенето по институции за бележки Борисов емоционално заяви: "Това се превръща в национален спорт. Обикаляш и те правят на маймуна".  

„Не мога да си поставя цел да станем 9 милиона, каквато цел си постави другарката Нинова“, коментира в типичния си стил Борисов и направи свой разбор на конгреса на социалистите, от който излезели само обещания.

После разказа как като пътувал насам, не могъл да се ориентира откъде започва Пловдив. „Още от Пазарджик покрай магистралата е пълно със заводи,“ рече той. Така обрисува просперитета на града и областта. „Развиваме се", заключи Борисов.

Така полека-лека се стигна до специалното му обръщение към областния управител Здравко Димитров и кмета Иван Тотев: "Пловдив е важен град и хората трябва да знаят какво се случва тук. Направихме "Скобелева майка", Спортната зала, Зоопарка за децата. Театърът изгоря – направихме го. Фонтани, паркове… и никога не ми е влизало в мислите, че в Пловдив ще има проблем?!  Кой бил по – велик … Зико, Менда или Тотев!? Благодарение на организацията тук се замислям дали ще спечелим изборите. Много пъти съм казвал, че ГЕРБ няма по-голям враг от себе си", избухна лидерът, гледайки към първия ред, където областният и кметът седяха един до друг.   

"Вождове, като си тръгнете оттук, си направете ясна сметка и не се шегувам!" Борисов им заръча де се съберат и да се разберат.

Хокането продължи и след въпроси от залата. Член на партията от р-н “Южен“ – единственият, който не си избра кмет от ГЕРБ – повдигна въпроса за загубата там. Жената разказа как преди кметските избори три пъти са сменили ръководството на организацията в района без тяхно съгласие. "А след това ни натресоха това момче, което дори не е от партията.“

Тук Бойко Борисов отново избухна. Заяви, че не е знаел за това и че много го дразни чутото от залата. „Не може да продължават така нещата. Ще минем по районните организации с Цецо и ще ми кажете всичко“, заяви лидерът на ГЕРБ. После нареди на Зико и Тотев след срещата да обяснят на жената как и защо се е стигнало до това. Добави още, че ако на предстоящите избори ГЕРБ загуби ще има рокади и пак подчерта, че не се шегува.

От прехвърчалите слова в залата стана ясно, че някой казал на жената да не задава такъв въпрос, а възрастен мъж я подкрепи, че не била питала по-рано под страх да не я изгонят от работа.

В емоцията си лидерът се закани да отреже всеки пръст вдигнат нагоре. С това искаше да каже, че оправданията "наредено е отгоре" повече няма да му минават. "Този пръст нагоре ще ви го отрежа! С поведението си доведохте до там да се чудим как да спечелим изборите." От трибуната Бойко се зарече, че не е звънял за нито една обществена поръчка и нито един конкурс. Той препоръча да се правят ревизии, ако трябва всеки ден. 

Ако не бяхме платили Белене на БСП, щяхме да дадем 1,5 милиарда за пенсии. Така отговори на въпрос от залата „кога ще има за пенсионерите" Борисов. „Ще стане когато има заводи, хора, които произвеждат и икономически растеж“.

Борисов се опита да мотивира хората в залата с тезите за: единство, услужливото забравяне и лек реваншизъм към БСП. Партийният лидер заяви, че ще се преговаря за коалиция с всяка друга партия, която подкрепи програмата с приоритетите на ГЕРБ.

На излизане от форума Бойко Борисов, заобиколен от Иван Тотев и Здравко Димитров подмина журналистите, които го очакваха във фоайето. Кметът и областният управител го изпроводиха до двата огромни джипа, които стояха неправилно паркирани по време на целия форум на улицата пред ГДК.

На снимката виждате първите реакции на градските вождовете, след изпращането на лидера.

Споделете ни във:

1 thought on “Бойко Борисов в Пловдив: ГЕРБ няма по-голям враг от себе си

  1. Просташки изказвания на простак, паркирал просташки. 2 дни преди срещата се спукаха да чистят около Дом на Културата,който преди си тънеше в лед и сняг. А двете коли бяха запушили движението през цялото време на срещата. И тези ни „управляват“ вече 7-8 години. Спете, спете,а пък те си крадат,крадат,крадат…!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.