Търговски обекти никнат като гъби в зелените площи около Гребния канал

Разследване

Теренът на култова бирария Металиката в момента се застроява, ще става ресторант

Братя Добревски тупнаха павилион в парковата зона

Нещо масивно и метално се изгражда на мястото на Металиката Търговският обект на Добревски в парковата зонаЗелените площи около Гребния канал скоростно намаляват. За сметка на търговските такива. Нови обекти никнат като гъби в парковото пространство около спортното съоръжение, което до преди броени часове бе домакин на световно първенство. И сякаш в състезателните дни, докато движението на хора около канала бе забранено заради гонките, изненадващо се появиха два „преместваеми” обекта. Единият в момента се изгражда и няма, ама никак преместваем вид.

Става въпрос за масивна метална конструкция на мястото на култовата бирария Металиката, която бе съборена с приключването на договора за наем. Нов наемател вече се разполага върху общинския терен и вече строи нов ресторант. Металиката бе премахната преди време именно защото се намираше в зелените площи. Сега обаче се вдига поне два пъти по-голяма и по-здрава конструкция от съборената каравана, на същите тези зелени площи. Опитахме се да потърсим отговор на въпроса кога е имало търг за въпросния терен и кой го е спечелил. Района на Гребната база попада в рамките на администрацията на кметството в Западен, но от 2014г. за него отговаря голяма община и конкретно отдела по общинска собственост в ресора на зам.-кмета Димитър Кацарски.  Утре ще се опитаме да разберем от там кога е била обявена тръжна процедура, какви са били параметрите и кой я е спечелил. Тъй като информация за нея не откриваме в сайта на Община Пловдив, а задължителната информационна табела на самия обект отсъства.

Ще попитаме и за новия „преместваем” търговски павилион, който стопаните на едно от игрищата до Кулата- братя Гено и Иван Добревски, са тупнали върху зелена зона между Младежкия център и Марбея. Бившите футболисти на Ботев са циментирали и постлали с плочки над 100 квадратни метра от парковото пространство около бъдещото си заведение, на което ще разположат маси и столове за бъдещите си клиенти.

Очаквайте продължение по темата. А текстът ни „Кой кой е на Гребната база” четете по-долу.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Търговски обекти никнат като гъби в зелените площи около Гребния канал

  1. Ъъъ, нали разкараха Металиката, защото не трябваше да има никакви постройки на това място, било то и преместваеми обекти? Как и кой разреши да се строи нов ресторант?

  2. От корупция и безхаберия, Пловдив се задъхва чувствително вече…а заплатите все същите от 10 години…града на 500 – тя лева….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.