МненияПод ножа

Знаете ли как се подава сигнал за неправилно паркиране в парк в Пловдив

Коя институция трябва да сезирате при нарушението, което виждате на снимката

Ако сте на изпит за шофьорска книжка и на листовките ви се падне този въпрос, бъдете сигурни, че ще ви скъсат

Таня Грозданова

На снимката виждате джип, който редовно паркира в най-стария парк – паметник на парковото изкуство, на втория по големина град в държава, която е последна дупка на кавала в Европа. Може да го видите там всяка седмица посред бял ден, понякога до него има паркирана и някоя друга по-малко впечатляваща кола, в случая е старо BMW с рег.н. РВ 4507 СМ.     

От началото на годината Под тепето няколко пъти обърна внимание на обществеността, че Дондуковата градина е обърната на безплатен паркинг. Същият джип Мицубиши с рег.номер PB 4491 AB се вижда на снимките и от 6 януари. Още на тази дата подадохме сигнал до секретарката на директора на Общинско предприятие "Паркиране и репатриране" Ненко Калакунов. Тя го прие, защото шефът го нямаше. Ние пък чакахме и отговор също нямаше. Последваха още материали със снимки за новия безплатен паркинг в Синята зона и парка, но реакция пак нямаше.

Тази сутрин отново в парка е паркиран същия джип и понеже кабинетът на г-н Калакунов е на 100 метра надолу репортер на Под тепето отиде първо там със снимките. Пак греда – г-н Калакунов е в болнични. Напомняме настойчиво, че дни наред чакаме реакция по въпроса и тя ни отвежда в съседната стая при дежурен служител. От него става ясно, че това не е техен проблем.

„Ние не можем да вземем отношение. Това е нарушение на Закона за движение по пътищата и трябва да уведомите Общинска полиция,“ обяснява той.

Звъним на Общинска полиция от където ни уведомяват, че това не е на пътя, а в парка и за парковете отговаря Общинска охрана, та тях да търсим.

Търсим ги. На седмото позвъняване отсреща една жена казва „Ало, да“. След три въпроса от наша страна става ясно, че да – общинска охрана е на телефона, ама трябва да ни свържат с колегите. Три минути никой… и явно колега казва „да“. Сигналът е предаден.

След 35 минути получаваме обаждане от г-н Говедаров от Общинска охрана, който прие сигнала. Той ни уведомява, че на двата автомобила са залепени стикери за санкциониране по Наредбата на Община Пловдив.

Междувременно вече е минал единият час за решаване на листовки и вие сте скъсан на изпита.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

 1. И да не говорим, че никога не можеш да видиш хора на „Общиснка охрана“ да обикалят парковете, междублоковите пространства да слагат бележки за глоби….
  А и тези ‘глоби’ са „пожелателни“…..
  Ако искаш – плащаш….
  Да, ама кой ли иска ?

  После ще викат – няма пари за смяна на плочки, за тревни площи, за лампи в парковете…..
  Е как да има ?????

 2. И да не говорим, че никога не можеш да видиш хора на „Общиснка охрана“ да обикалят парковете, междублоковите пространства да слагат бележки за глоби….
  А и тези ‘глоби’ са „пожелателни“…..
  Ако искаш – плащаш….
  Да, ама кой ли иска ?

  После ще викат – няма пари за смяна на плочки, за тревни площи, за лампи в парковете…..
  Е как да има ?????

 3. От няколко години собственикът на фитнеса в избата на Дом на културата си паркира оранжевия джип на улицата отпред, точно под знака „паркирането забранено“. Обаждали сме се многократно на 911, подаваме сигнал след като ни прехвърлят…нищо. Той пак си паркира в синя зона без пари и на забранено. Бил приятел с който трябва.

 4. Цялата им пасмина е такава, вижте ги хубаво! Цялата Община и кмета Ди Тоти са подобни лешпери и ни чакат данъците само! Правете си сметката хубаво колко ги е грижа за гражданите на Пловдив! А тези кирливи дебили с жипки и мерцедеси трябва да ядат бой на площада!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина