МненияПод ножа

Зебра пред училище в Пловдив е запазено паркомясто за скъпи коли

Пореден автомобил със специален номер паркира на зебрата пред училище „Петър Берон“

Таня Грозданова

Избелялата пешеходна пътека тип “зебра“ пред входа на Основно училище „Д-р Петър Берон“ в центъра на Пловдив по неписан закон е място за паркиране на скъпи автомобили с лесни регистрационни табели. Знаят го всички в квартала, живеещи и работещи на ул.“Ген.Данаил Нокилаев“.   

Това не е дежавю, това не са наглеци, това просто са „хора“, които се възползват от спането на оторизираните да въвеждат ред по улиците и от факта, че един ден на будните граждани ще им писне да съобщават за нарушенията, а никой да не предприема насрещни мерки.

Екипът на Под тепето ще продължи да публикува вашите снимки от там в очакване на реакция от „Пътна полиция“, „Общинска полиция“ и „Общинска охрана“. (бел.авт.: помнете, че при последните няма задължение да ходят с кочани за глоби в неделя, но това не ги освобождава от задължението да се обадят на униформени с фишове)

Това е поредното писмо, което получихме днес на редакционната поща за зебрата пред училище в центъра на Пловдив, превърната запазено паркомясто за скъпи коли с лесни номера:

„Във връзка с ваша публикация от 30.10.2017 за нагло паркиране на голяма лимузина със "специален" номер върху пешеходната пътека на входа на училище "Петър Берон" ви изпращам снимка от днес 12:30ч – ситуацията е различна до толкова, че са различни само цвета и марката на автомобила.

Иначе общината работи за безопасността на нашите деца, както и за комфорта на "нашите хора", осигурявайки им безплатни парко места върху забранени зони. Затова да не забравяме да си плащаме данъците, че да има къде да спират тези, които не могат да си позволят платен паркинг ;)“

Благодарим на г-н Т. Попадийски за сигнала.

Ако един патрул си направи труда да постои на съседната пряка, то за няколко часа ще успее да напише толкова фишове, колкото е седмичната им норма. Ако нямат кочани, то поне да стоят и да стряскат наглите шофьори.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина