МненияПод ножа

Велосипедисти протестираха срещу забраната за колоездене в Цар-Симеоновата градина

След няколко обиколки в Цар Симеоновата градина, шествието премина по Главната до Аптека Марица

Десетки велосипедисти се включиха в изненадващ флашмоб против забраната за колоездене в Цар-Симеоновата градина. Малки деца, младежи и възрастни хора направиха няколко обиколки из парка малко след 18 часа.

Те смятат, че пълната забрана за велосипеди, без предоставяне на алтернатива или обособена велоалея в рамките на парка, трябва да отпадне, тъй като и този екологичен транспорт има място в центъра на града.

В шествието се включиха мъже и жени на всякаква възраст, както на велосипеди, така и на триколки, с ролери и други безмоторни превозни средства, в подкрепа на безопасното велосипедно движение. След обиколките в Цар Симеоновата градина те потеглиха по Главната и стигнаха до Аптека Марица.

Опасното и безразсъдно каране, което застрашава здравето на хората трябва да се преследва, категорични бяха велосипедистите. Те обаче подчертаха, че мнозинството от каращите колело са внимателни и в опасна среда винаги се движат по-бавно и се оглеждат повече. Никой нормален велосипедист не иска да нарани друг човек, коментира един от участниците в шествието. И добави, че тези, които карат опасно бързо няма да бъдат засегнати от забраните, тъй като винаги ще бягат от общинските служители по охрана и пак няма да спазват забраната. Според част от велосипедистите, най-доброто решение е да се обособи специална велоалея в парка, а други са на мнение, че ако някой кара внимателно и бавно, няма никаква причина да бъде санкциониран, без значение в коя част на градината се намира.

 Очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Градината е градска,не детска,всеки има право да е там,не само хора,които си мислят.че това им е двора!

  2. Абе я да си гледат работата – точно в центъра все трябва да играят хора и да карат велосипеди.А ако изведеш детенце да те е страх ,че ще го блъсне някой.

  3. Тотев много се изложи вече.Не е проблем да се кара колело в ЦСГ. Само с наредби и ограничения за обикновения гражданин данъкоплатец не се прави адекватно управление. Това показва страх,безсилие и липса на компетентност. А както пише в статията и липса на алтернатива. Но продължавай все така.С такива действия се акумулира негативна енергия сред избирателите и скоро ще си кажем адиос на изборите.
    Поздрави и дано го прочетеш написаното

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина